findiklibadem vermiyorum diyen doktordan ben kullanmak istiyorum riskleri göze almak istemiyorum deyin. Bu süreçte de limon ve C vitamini tüketin bol bol. (Limonu çok abartmayın tansiyon sorunu yaşayabilirsiniz ama max 1 tane yiyebilirsiniz) limon ve C vitamini kanı sulandırıyor çünkü. Ben de covid geçirdiğimde doktorum kan sulandırıcı vermediği için tedirgindim ve o dönem çok araştırmıştım o korkuyla sürekli C vitamini olan meyvelerden tükettim. Tek tek araştırdım kanı pıhtılaştırmaya sebep olacak besinlerden uzak durdum.
Ben 7. Haftadan bu yana balık yağı kullanıyorum. Doktoruma covidden sonraki kontrolümde neden kan sulandırıcı kullanmadığımı sorduğumda bana daha önce lekelenmem olduğu için riske atmak istemediğini ayrıca balık yağının da kanı sulandırdığını söylemişti. Sonradan araştırınca fark ettim ki evet balık yağının da kan sulandırıcı etkisi varmış.
Bunları şu sebepten yazıyorum, olur da doktorlarınız ilacı vermemekte diretirse bol bol C vitamini ve balık yağı kullanarak(balık yağını da doktorunuza danışabilirsiniz) sonraki süreçte en azından kan sulandırıcı etkisi olan şeyler tüketerek biraz daha rahat olabilirsiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻