Demettello41 normal olursada tansiyonunuz yükselirse verirler dilaltı ama normal dogumda heyecan yapmak yerine olaya adapte olacağınız icin düsündügünüz gibi olmaz bence. Tabii sancı zamanı falan heyecandan yükseltirseniz başka, ozaman normal doğuma uygun olmadıgınızı düsünebilir doktor. Ama heyecanlanmaktan korkuyorsunuz suan ama o an nasıl olacagınızı bilemeyiz, doğum zamanı vücudunuzdaki hormonlar bile bir anda degisip sizi doğuma hazırlıyor. O yüzden düsünüp sıkmayın kendinizi. Mesela ben erken doğum riski yüzünden hastaneye yattım, nişanım gelmiş anlamamısım nişan oldugunu, doktora 2. Kez gelince söyledim nst istedi, bakkala gider gibi gittim birsey yoktur diye. Nstmi gören panikledi doğuruyorum diye sancılarım 100lerde cıktı. Eşimin rengi bembeyaz oldu bana birden ilaçlar serumlar vermeye basladılar. Bende heyecanlıyımdır normalde kontrolde falan heyecanlanıyorum ama hastaneye yattıgımda aklomdaki tek sey bebegim dogarsa saglıklı olup olmayacagıydı. Gram heyecan yapmadım, aksine cevremdekileri sakinleştirdim. Cok sasırmıstım kendime. Doğum zamanıda bence bebeklerimize kavusacagımız icin aklımızda en cok o olucak. Tabiiki heyecanımızda olur ama doktorlar tansiyonumuz yükselip bizi etkileyecek boyutlarda olmasına zaten izin vermez merak etmeyin🌸🌷