Betul4141 14+6 olmama rağmen el ve ayaklarımda aşırı kaşıntı başladı doktorum kolestaz olabilir dedi tahlil yaptıracağım ama bu süreçte korkuyorum yaşayan var mı
Anacemi Betul4141 aynı sorunu bende yaşıyorum bunu yaşayan var mı diye bakınıyordum ki sizi gördüm pazartesi günü ayaklarımda kaşıntı başladı isilik gibi sadece döküntü yok bişey dokundu herhalde geçer diye düşündüm kaşıntılarımın artması yetmedi bide ellerimdede isilik gibi bastı ve kaşınıyor alerji olsa 5 güne çoktan geçer vücudun başka yerindede çıkar derken muayeneye gitmeden araştırayım dedim bu arada sağlık personeliyim belirtiler koltestaza çok uyuyor sizin süreciniz nasıldı acaba
Dark Iremdemr Betul4141 ben yaşadım, genelde ileri haftalarda görülüyor. İlaçla takibiniz yapılır. Devam ediyorsa 37+0 da doğum başlatılıyor. Benim ki benek benek döküntülü idi. Bazen döküntüsüz oluyor. Alt ast den biri hafif yüksekti, safra asitlerim yükselmişti. Mutlaka ona da baktırın Anacemi
S1_ Betul4141 benim de şuan 12 + 2 benimde ellerimde kaşıntı ayaklarımda kaşıktı var ve sanki pul pul döküntü de var nemlendirmeme rağmen de oluyor sebebi o muymuş
Dark Anacemi başka bişey de olabilir ama tavsiyem ilk fırsatta kan vermeniz olacak. Eğer koleztaz ise araştırmssiniz zaten bebek için tehlikeli bir durum. Haftaniz küçük ondan dolayı ilaç verilir muhtemelen. Benim 36 ya girerken başladı o yüzden doğumu bekledik 37+0 da direk doğum yaptım. Zaten doğum olunca kaşıntı falan hepsi kesiliyor
Anacemi Dark inşallah başka bişey çıkar ben evham yapıyorumdur en geç pazartesiye kadar kan vericem teşekkür ederim ☺️
Betul4141 Bugün tahlil verdim atabilirsem burada da paylaşırım değerlerim normal sanırım yarın doktor kontrolüm var gece üç dört defa uyanıyorum buz gibi suyla yıkıyorum ayaklarımı ellerimi koltuk altımı ve boynumu buralarda aşırı olmaya başladı
Biroglanannesiii Betul4141 Eğer kolestaz değilse doktorun zaten söyleyecek pupp olma ihtimali yüksek 37.hafta da benim de başladı bacaklarda kollarda göbeğim de ellerim üstü ayaklarım her yerim de kaşınıyordu kaşındıktan sonra döküyordu gebelik yapıyor bu hastalığı nedeni de tam bilinmiyor doğumdan 1 hafta sonra geçti kaç haftalık hamilesin sen
Betul4141 Vitaminlerim yapsa decavit ve ferrum kullanıyorum bırakalı bir hafta oldu çoktan geçerdi bakalım yarın ne diyecek
Betul4141 Biroglanannesiii 15 haftalık hamileyim bu haftalarda görülmesi çok tuhafıma gitti okuduğum kadarıyla sonlara doğru oluyormuş ama
eftelya_ser Betul4141 aynı şeyler tıpatıp 32. Haftamda yaşadım ayak parmaklarım isilik gibiydi ayağımın altı kaşınmaktan acımıştı artık ellerimde aynı şekil daha sonrasonda beslenmeme dikkat ettim tuzu tamamen kestim şekeri de öyle baharatlı şeylerden kaçındım 2 hafta bile sürmeden geçti bir sonraki kontrolümde normaldim kolestazdan ben de korkmuştum ama çok şükür değilmişim
Betul4141 eftelya_ser Bende bugün gideceğim doktora sonuçlarım normal ama ne diyecek merak ediyorum tansiyon yapar mı bilmiyorum iş yeri hekimim buradaydı paylaştığımda bi istersen bebeğin kalp atışlarına baktır dedi iyice korktum veren de Allah alan da ama insana bunları yaşarken bir anda denilmemesi gerekir
Biroglanannesiii Betul4141 Başından yaşayanlar da var benim doktorum dua et sen sonunda yaşadın başında yaşayanlar var dedi
Betul4141 Biroglanannesiii ben gittim doktora dün karaciğer enzim testim iyi çıktı ama sorunun ne olduğunu bulamadı doktorum bir hafta daha beklemeyi tercih etti ayrıca son zamanlarda bu ranatsızlıktan fazlasıyla hastası olduğunu da iletti
Biroglanannesiii Betul4141 Evet canım sebebi belli değil ben doğdum 1 hafta sonra anca geçti geçmezse ilaç ve krem vericektir kullanman için oda geçirmiyor hafifletiyor bilgin olsun