Deletedmom_7 Bu genel olarak kişiden kişiye değişen bir süreçtir örnek veriyorum ilk nisaniniz gelir ama kasilmaniz yoktur dogum başlamaz hatta haftalar sonra başlayabilir . Başka bir kişide su gelir " Fosur Fosur veya sızıntı şeklinde gelebilir veya hiç gelmez ve sanciniz vardır doktor doğumu başlatmak için bir alet ile suyunuzu kendi açabilir yani bu tamamen kişiye göre olan bir durum eğer suyunuzun geldiğinden şüphe ediyorsaniz haftamız daha çok erken mutalka doktorunuza bildirin turnosal ped ile bakarlar çünkü şu geliminden 48 saat sonra doğumun başlaması gerekir çünkü bebek içerde en fazla.bu süre kadar yaşam sağlayabilir ve rahim ağzı açık olduğu için enfeksiyon olma olasılığı çok yüksektir .
İlk bebeğim 42 haftada doğdu nisanim geldiğinde 39 haftamda falandim sarı kahve bir akıntı gibi geldi yapışkan böyle garip doğumum başladığında da 17 saat evde sancimi çektim öyle gittim hastaneye gittiğimde 4 cm açıklığım vardi ama suyum gelmemişti sonra suyum geldi birden tutamadım yani sefaf kokusuz bir şey ben zaten gebe okuluna gittiğim için sancilarimda ne yapmam gerektiğini biliyordum 5 cm den sonrası çok hızlı ilerledi ve çok agriliydi ben yürümeye devam ettim pilates topuyla egzersiz squat yaptım derin nefes egzersizleri ile karşıladım sancimi 9 cm ile doğum başladı tabi doğum.surecimde.ikinamadim bebeğim de yüzü bana dönük elleri başındaydı doktor iki kere denedi ama bebek gelmedi sonra kalp atışları düşmeye benimde tansiyonum yükselmeye başlayinca sezaryan aldılar çok şükür sağlıkla kavuştuk ama kızım.sismis içerde 3.900 kg dogdu şimdi 17 aylık oldu ve tekrar hamileyim 25 haftalık.