ikikizannesi__ Bereninannesi ben kızıma Nefise dilvin ismini koydum Kuran’da gecmiyor sanırım ama ikisininde anlamı güzel diye tercih ettim Nefise herkes tarafından sevilen beğenilen demek dilvin ise tatlı dilli demek.
Bereninannesi ikikizannesi__ dilvini de hiç duymamıştım mesela ilk defa duyuyorum teşekkür ederim sağlıkla büyüsün bebişiniz 🌸
busra14044 Bereninannesi Yüsra koysam diye düşünüyorum ben hem benim adıma da yakın 😁 cinsiyetimiz net belli değil ama ikisinide düşünüyorum olsa ne koyarım acaba diye 😁
Nazli18 Bizde Ahsen düşünüyoruz nasipse. En iyi en güzel demek Kuranda Ahsen-i Takvim ( en güzel sûret) olarak geçiyor. Daha birçok yerde de kullanılmış
Arzu_lina Çok saçma yorumlar var aralarda,”-insan gibi isim koyun yazmış” biri, bende bunu insani bir yorum niteliğinde bulmuyorum. Herkes her ismi sevmek zorunda değil ama saygı şart ! Bu arada bende Lina ismine karar verdim kızım için 🌸🤍
Snemgokbil Ceren4444 ikiside Kuran’da gecmiyormus bende öyle sandım isimlerin gerçek anlamları diye sayfa var ins oradaki anlamları okuyunca vazgeçtim ikisini de çok begeniyordum
Ceren4444 Snemgokbil canim bende arapça ögretmenime sordum eslem seleme siye geciyo genelde erkekler icinmis ama koyabilirsin dedi miray gibi mesela zümrayada grup yaziyo dedim anlatti arapca olarak kökünü vs. Zümra akilli dini bütün kadın dedi koyabilirsin dedi bende koymicaktm yoksa grup olsaydi adi ikiside kuranda geciyo canim eslem seleme kökünden türemiş. Zümrada zümr kökü geciyomus anlatmisti ![gecmis zaman biraz daha arastr sor istersen arapca ögretmeni amyada alo fetvaya
aricakbeyza M_A siz niye sitem ettiniz acaba anlamadım herkesin kendi çocuğu ve ismide kendi tercihi herkes beğendiği istediğini koymakta özgür..
Gizooshi OksijenliSu canım koyacağın ismin illa kuranda geçmesi gerekiyor diye bir kaide yok herkes öyle zannediyor ama değil. İsmin anlamının güzel olması gerekiyor yabancı isimleri çağrıştırmaması gerekiyor yani manası çok güzel ama kuranda geçmiyor diye o ismi koymamazlık etmeyin mesela Sanem kuranda geçiyor ama put demek Peygamberimiz kıyamet günü isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın diyor ☺️ Sağlıkla gelsin bebeğiniz
OksijenliSu Gizooshi Çok güzel bir açıklama yapmışsın canım. Bende aynısını diyorum ama eşim diretiyor. 😊
Ustahilal Bir_mucize_olsun1 Neden Lina icin saçma sapan dediniz anlamadım kızımın ismi Elif Lina ve Kuran da geçiyor anlamıda cennetteki en iyi meyve veren hurma ağacı demek lütfen cümlelerinizi düşünerek yazın
Minikbiranneem Bybi Elizabeth isminin Türkçeleştirmesymiş Elisa ismi onun yerine dinimizce anlamı güzel olan isimler koymak daha hayirliymis
Bereninannesi Dylann Aziz dizisinde efnan söylüyordu biliyorum 😅ama netten bakınca bi bilgi bulamadım teşekkür ederim ☺️