Eveet kızlar bende doğurduum ❤️ totem postları, isyanlar vs sonrasında 38+6 da sezeryan doğum ile bebeğimi kucağıma aldım. Bebek ultrasonda iri bir bebek olarak gözüküyordu ve benim hiç açılma sancı vs olmamıştı bu yüzden de sezeryan doğuma karar verdik. Ama gelin görün ki 3.450 gram minik bir oğlan ☺️ 2 gün önce sabahtan hastaneye yatış yaptık. Annemler kayınvalidem eşim herkes yanımdaydı. Odamızı süsledik ve sonda takıldı. Acılı bir işlem değildi ama takıldıktan sonra rahat edemiyorsunuz haliyle yanma hissi oluyor sürekli. Sonrasında ameliyathaneye indim. Bir sürü insan vardı bu kadar kalabalık olacağını düşünmemiştim. Spinal anestezi yapıldı ve hiç acımadı belden taktılar. Ayaklarınıza kadar sıcacık birşey iniyor. Ameliyat sırasında çekiştirmeleri dokunma gibi hissediyorsunuz hiç rahatsız edici değildi. Bebeği çıkarırken bastırıyorlar ama öncesinde söylediler bastıracaklarını sadece rahatsız edici bir histi. Bebeğimin ağlama sesini duydum ardından… o tarifsiz an. Gerçek olduğuna hala inanamıyorum. Hala karnıma gibi hissediyordum onu gördüğüm halde. 9 ay karnımda taşıdım ve babasının kopyası oldu bu arada 😂 bebeği önden götürdüler beni dikip yarım saat sonra indirdiler. İndikten 1 saat kadar sonra anestezinin etkisi geçiyor hafiften ve o an başlıyor herşey. İnanılmaz bir ağrı acı çok kötüydü 2 ağrı kesici yapıldı. Ağrı kesiciden sonra rahatlama geliyor. İlk kalkışta maalesef kalkamadım tansiyonum düştü ve gözlerim karardı. 3. Denemede kalkabildim hala başım dönüyordu. İlk yürüyüş oldukça acı verici. Ama yürüdükçe kesinlikle açılıyorsunuz ve hareket etmeniz daha rahat oluyor kendinizi zorlamadan bol bol yürüyün naçizane tavsiyem. Ağrılar artttıkça ağrı kesici aldım ben ve ertesi güne taş gibiydim. Yataktan kalkma ve tuvalet dışında yürümek ayakta durmak zor değildi. O gün hastaneden çıktık zaten. Şuan evimdeyim ağrılarım oluyor illa. Ama bebeğiniz için herşeye değer… ilk gün sütüm çoook azdı dünde yoktu ama bugün var çok şükür. Bebiş anesteziden etkilendiği için yeni yeni mama ve beni emmeye başlıyor. Ama bir daha doğum yapacak olsam normal doğumu tercih ederdim benim hikayemde bu kadar… ☺️