Kızlar herkese merhaba, en son kontrole bu cuma günü gitmiştim bebeğin başı biraz aşağıdaydı. Gelişimi de 10 gün geriden geliyordu yani biraz minik bebekti. Bu salı tam 37 hafta olduk ki sabah karın ağrısıyla uyandım aynı ishal ağrısı gibiydi. Ve tuvalete gittim gerçekten de ishal olmuşum o yüzden ağrıları ishal yüzünden sandım. Ama sonra sancı gibi girip çıkmaya başladı ağrılar. Biraz bekledim çok ağrıyınca eşimle ilçedeki hastaneye gittik. Nst bağladılar sancı çıktı. Ama açılmam yoktu. Gününden erken olduğu için sancı durdurmak için serum yaptılar. Serumdan sonra nst sancı çıkmadı ama benim sancılarım devam ediyordu. Apar topar ildeki kendi doktoruma gittim o da nst de sancı çıkmadığı için ve açıklık olmadığı için problem olmaz dedi tekrar eve yolladı bizi. Evde ben biraz uyudum sancılarım geçti sandım oh dedim heralde yalancı sancı falandı. Sonra kayınvalideme yemeğe gittik akşam 9 da suyum geldi. Hemen tekrar ildeki hastaneye gittik. Yolda çok az az sancı vardı. Hastaneye geldik açılmam hiç yoktu. Yatış verdiler. Nst çekiyorlar sancı çok az çıkıyor. Sabaha kadar kendiliğinden açılmasını bekleyeceğiz olmazsa suni sancı vereceğiz dediler. Benim sabah ezanında sancılarım sıklaşmaya başladı. Ama nst yine az çıktı ben artık sezeryan istiyorum demeye başladım çünkü o kadar sancı çekiyordum ama nst görünmüyordu ve hastaneye 0 açılmayla gitmiştim. Açılmam olmaz boşuna sancı çektiriyorlar sezeryan istiyorum demeye başladım. Sabah 6 gibi geldiler açılmam 3 olmuş. Yarım saate bir geldiler her geldiklerinde 1 cm daha açılmam oluyordu. 6 cm’den sonra sancılarım aşırı sıklaştı 2 dakikada bir gelmeye başladı. 6-7 cm’den sonra bende ıkınma isteği oldu ve her sancım geldiğinde yatağımda ıkındım. En sonunda 8 cm oldu ben artık dayanamıyorum dedim az kaldı az kaldı dediler en son geldiklerinde son bir muayene ettiler son muayeneden sonra sanki alt tarafıma bir şey takmışlar gibi oldu bende dedim ne taktıysanız alın çok acıyor dayanamıyorum dedim o ara hemen beni yataktan kaldırdılar ebe güldü bebeğin başı o bebek geliyor dedi :) 1 dk içinde doğumhaneye aldılar hemen sandalyeye yatırdılar 15-20 dakika sonra da çok şükür kızımı aldım kucağıma :) kuzum 2.500 doğdu biraz miniğiz o yüzden doktor kesi bile atmadı küveze falan da almadılar çok şükür 🙏 yani 0 açılmayla gittim kesin sezeryan olurum dedim tüm umudum tükenmişti ama Rabbim yardım etti akşam 10 da yatışım yapıldı sabah 10 da bebeğimi kucağıma aldım 🙏 demem o ki Rabbimden umut hiç kesilmez 🙏 tabi ki kolay değildi ama Rabbim onun da kolaylığını veriyor bebeğin sesini duyduğun an bütün acıların geçiyor 🙏 Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin ☀️