Ezgican- Dilan246 inşallah içinizi ferah tutun ki zaten ikili tarama testi doğruluk oranı da oldukça düşük o yüzden dilerseniz emin olmak için fetal dna testi daha rahatlatıcı olabilir 😊 ben şahsen ikili tarama yaptırdım temiz çıktı ama yine de fetal dna testi de yaptırdım içimin rahat etmesi ve daha emin ilerlemek için 🙂
123xyz Dilan246 bebeğin dna örneği 10.haftadan itibaren anne kanına karışıyor ve böylece olası genetik hastalıkları anne kanından alınan örnekle önceden saptayabiliyorlar tabi %99.98 dogruluk payı ile cok kucukte olsa yanılma payı var ama ikili testin doğruluk payı %85 yani oldukça düşük o yüzden sonuc olumsuz gelirsede endişe etmeyin .Testin adı nipt fetal dna olarakta geciyor.
Ireemkcn chicharitoo Yurt dışında yasaklanmış mesela 3 lü tarama yanılma payı çok yüksekmiş kimi doktorda 2 li temiz gelirse 3 ve 4 lü yaptirmiyomus dedigim gibi detayliyi bekliyorum inşallah bisey çıkmaz 🥰
Der_0 Ireemkcn ikili tarama normal çıkınca üçüncüyü niye yaptın normalde ikili normalse üçüncüyü yapmıyorlar
Der_0 Ireemkcn Heee anladım şimdi bir şey çıkmaz inşallah ya merak etme ikili temizse sorun çıkmıyor genelde 🫶🏻
Der_0 Ireemkcn evet ayrıntılıda net belli olur hem rahim ölçümü olsun hem bebeğin gelişimi olsun kaç haftadasın şuan
eylulicten Yaptirmadim. Yaptirsam da yaptirmasam da bu bebis bizim rabbim hediye olarak emanet etmis. Aldirmayi dusunmedigimiz icin gerek gormedik. Doktor da zaten gerek gormedi. Dogumdan sonra bebekten kan alinip bakilirsa kesin sonuc orda cikar dedi
zamaneannesi80 Dilan246 ultrason da herşey normal çıktı ama doktorum yinede kan alalım dedi bi sıkıntı çıkmadı çok şükür kanda da 🥰
Bebisinizz Dilan246 bende pazartesi günü devlette ikili test yaptırdım bana 1 ay sonra çıkar dediler ☹️
Ezgican- Dilan246 ben şehrimdeki üniversite hastanesinin genetik bölümünde yaptırdım. Sizden kan alınarak bebeğin dna’sına bakılıyor ve genetik hastalık risklerini çıkarıyor