esrasd istanbulluanne bir arkadaşım daha dedi cinsiyetsiz isim falan. Artık yeteeer modundayım takmıyorum 🤷🏻♀️
istanbulluanne Natali Oğlunuzun karakteri nasil acaba. Bizde ateş koymak istedik çevre cok tepki verdi. Hocaya sorduk yakan,yikan anlamnda falan dedi. Seytan atesten yaratılmıştır koymanizi kesinlikle önermem dedi. Benimde pskolojimi bozdu koymadim 😏
Natali istanbulluanne ay me saçma ya oğlum o kadar sakin ki ama zekası ateş gibi isminin bu yönünü almış. Siz hangi niyetle koyarsanız karakteri öyle gelişir bence. İnsanın huyu ismini güzelleştirir☺️
istanbulluanne Natali Kesinlikle ya. Ama aile o kdar baskı yapti ki esimde bnde vaz gectik yoksa cok begendgm bir isim. Adiyla büyüsün insalh cocgunuz 😊
Natali EmelBG aynen öyle admin gelsin gerçekten başkasının çocuğunun ismine hakaret etme hakkını kimse kimseye vermiyor🙄 @adm
Esomami Herkes ozgur kendi cocuguna vericegi isimde :) bende agza alisik isimden yanayim cunku annecimin dili donmuo ilk oglum muhammed ali simdi ikinciye hamileyim oda yunus emre olacak allahin izniyle ❤
UluElif Bebeğimize koyacağımız ismin ne dini olma zorundalığı var, ne de modern günümüze uygun isim olma zorundalığı var. Tek bir şartı var ki o da anlamının güzel olması. Neden herkes tutup burada birbirlerini yargılar ki anlamam. Olay bu kadar basit aslında kimse kimsenin koyduğu ismi anlamsız, gereksiz, günümüze uygun değil diyerek küçümseyemez veya eğitim öğretim hayatını öne süremez. Herkesin kendi tercihi ve herkes buna saygı duymak zorunda.
Kbrmrt rileyss Ben isim araştırması yaparken diyanetin verdiği cevaplara baktım be açık bir şekilde “ ikra” ismini tasvip etmiyor. Çünkü fiil ve araplar bile bunu çocuklarına koymuyor.
rileyss Kbrmrt ben de aynı seyi düsünüyorum, arapca dili kutsal degil ama nedense bizde arap alfabesi ve dili kutsalmış gibi davranılıyor.
Yeniievli SeymaLasyu babamda bebeğimin CinSiyetini öğrendiğinden beri hatiCe koyalım çok güzel Diyo.Ama eşim kabul etmiyo.eşim yeni isimlerden istiyo ben hatice yada asya olmasını istiyorum.Keşke kayınbabam kaynanamda eşime söylese de koysak.bnm babam söylediğİ için Bi kIymeti Kalmıyo tabi :/:/
SeymaLasyu Yeniievli öyle olur canım bizim babalarımızın söylediği pek galeye alınmaz. Kayınbaban eski isimleri seviyorsa sen onların aklına gir önce onlar beğenirlerse söylerler zaten tutamazlar içlerinde😅
Melisahsendursun Byzctn degisige klasige bakmayin bence anlami guzel ve dinimze uygun olsun isimler simdikler tuhaf tuhaf isimler koyuyor hic duyulmayan anlamsiz
Yarenelibol Hasretimmm rabbim hayırlısı neyse onu versin hiç koyucam diyen duymamıştım beğenmiyorlar ama ben ve eşim azımızdan eksik olmuyor 😊❤️ Çok sevindim
Hasretimmm Yarenelibol Hic sormayin valla isim ne dusunuyorsunuz diyolar arden diyorum suratima bakiyolar falan uzun sure cevap gelmiyo😂😂 sok etkisi yaratiyor sanirim. Biz belis'ten aliskiniz gerci herkes bi kaliyo once sonra haa melis diyolar 😂😂 yazik yavrumda ogrendi b ile belis belis diyo😂😂 ardene de alisirlar seve seve
Limpid [bilinmeyen] ateşte 4 elementten biri toprak oluyor su oluyor ateş niye olmasın ? Asıl kasılan sensin tabi cok bilmiş hocalar cıkıp fetva verıyor ya sen onların agzından konusuyorsun kuran arapça olabilir ama biz arap değiliz sanki adı kurandan olan her insan evladı dört dörtlük bırakın artık boş beleş uyarılarla mılletın kafasını karıstırmayı