Kizlar merhaba 27 haftalik hamileyim, kasimda dogumum olacak insallah ilk bebegim sezeryan ile dünyaya geldigi icin buda sezeryan olacak. Ilk bebegimi ozel bir hastanede takipliydim takipli oldugum doktorda dogumum gerceklesti cok memnundum. Ayni hastane farkli bir doktor var suan kafamda (ilk dr sehir disina gitti) bide devlet hastanesi meselesi var, bu zamana kadar devlet takipliydim doktordan cok memnun kaldigim icin acaba devlette mi yapsam sezeryani dedim ve bu haftaya kadar bu doktorda takipli kaldim. Doktorla da bu kararsizligimi konusunca ben esimi devlette yaptirdim ayni islem icin neden o kadar para vereyim dedi. Yani bende dedimki hocam ben sizden cok memnunum bu yuzden aslinda ozel fikrim tamamen kayboldu daha sonra dun tekrar konustugumda bana sezeryan icin gun verecegini soyledi bende dedimki tamam siz gun verdiniz vsrsayalim ki gunumden once dogum basladi suyum geldi kanamam oldu sancim var gece saatine yada haftasonuna denk geldi o zaman napacagiz dedim ilce hastanesi iki tane doktor var burada onlarda sadece mesai saatlerinde burdalar acilde dogum dr yok. O zaman sehir hastanesine yonlendirecegim dedi sehir hastanesi yaklasik 1 saat uzaklikta acilde hangi dr denk gelirse. Devlet hastanesinde birinci secenek bu
Ikinci secenek annemlerin evi sehir hastanesine cok yakin, annem bu haftadan sinra sehir hastanesine git dogumu orada yap sezeryansin zaten doktorun randevu verir ona gore gidersin verilen tarihten once sancin tutarsa acilde ki hic bir doktorun sanci cektirme luksu yok zaten sen o halde gidince mecburen sezeryanini yapacaklar, sezeryane alininca da hic bir doktor dikkatsiz davranmaz zaten olasi bir kuvoz ihtimalinde vs. Sehir hastanesi daha gelismis hemen mudahale edilir diyor. 3. Secenek ozel secenegi muayene ucreti 220 tl dogum ucreti 5500 tl surda zaten ya 3 ya 4 kontrolum kaldi sonrasi dogum acil bisey olursa doktorumla iletisime gecmem daha kolay olacak ilk dogumda esim ve annem gece boyu yanimdaydi, burasinin evime uzakligi da 40 dakika annemlere uzakligi 20 dakika falan bu hastaneyi tecrube ettim gayet memnundum
Bide devlet hastanesinde esimi ne zaman gorebilecegim oglum var 4 yasinda onu ne zaman gorebilecegim? Ozel hastanede oglumu esimi istedigim zaman gorebilirim.
Maddi olarak tek calisan esim o da asgari ucretin ustunde bir maas aliyor bende dedimki dogumu sehir hastanesinde yapayim o parayi baska bir ihtiyacimiza verelim evimizin esya olarak eksikleri var ona harcayalim dedim. Oda bana sen esyayi napacaksin esya bir sekilde hallolur sagligina bak nerede dogum yapmak istersin? Nerede dogum yaparsan saglikli olacaksiniz? Bebegimizin sagligi nasil olacak ? Senin dogum sonrasi sagligin nasil olacak? Olasi bir sknti da devlet hastanesi mi iyi bakacak ozel hastane mi diyor sen maddi boyutunu dusunme ben hallederim sizden onemli degil diyor. Simdi uzun oldu biliyorum ama siz olsaniz hangi hastanyi secersiniz? Ozel mi? Ilce mi? Sehir hastanesi mi?