Orkide_20 Merhaba kızlar . İlk dogumum olacak 3 ay kadar bir süre var ama çok korkuyorum. Allah’tan bir aksilik olmazsa hayırlısıyla normal dogurmak istiyorum. Epidural ignesi varmış o iğneyle daha rahat doguruyormussun . Epidural ignesiyle doğuran var mı ? Ya da düşünen 😌 Doğum acısı ağrısı gerçekten anlatılan kadar çok mu kotuu😥zaman daraldikca stres yapmaya basladim
Tugce3441 Orkide_20 daha doğurmadım bılmıyorum ama ılk aylarda bende korkardım genel anestezi istiyorum Diye yırtındım suan 38+5 miğde yanması agrılar kramplar sancı hıssetıkce bırı çıkarsın dıye beklıyorum kasma kendını suan cıksında normal dogumada razıyım
Melikemercimek Orkide_20 benim arkadaşım doğurdı öyle prenses doğum diye geçiyor . Onun anestezi ekibi çok iyiymiş hiçbir sıkıntı yaşamamış ama genelde bel ağrısı ıkınmada zorluk yaşıyorlarmış . Ben de düşünüyordum başta ama sanırım vazgeçtim oldum
eylulicten Orkide_20 tamamen doktor ve ekibin iyi olmasi lazim epiduralde yoksa kalici vel agrisi vs oluyormus. 5cm acilmis olmasi lazim epidural icin insallah o acikligi evde geciririz
masalimsii Melikemercimek benim ilk dogumum epidural oldu benim ıkınma hissimi kaybettrdi doğumda ama malesef ki
onelastgoodbyy Orkide_20 ilk doğumda epiduralli normal doğum önerilmiyor genelde yapan yerler var ama iyi bir ekip bulmak şart, ıkınma hissiyati vs tecrübe olmadığı için pek onermiyorlar
Ask_hosmus Orkide_20 ben dinlenmek amaçlı aldım çok uykusuz kalmıştım doğum anına enerjim olsun diye, doğuma 1 saat kala ebe kesti epidurali, ıkınmamı falan hissettim yani sen eğer son ana kadar istersen bilemem, hayırlısı olsun ☺️
OksijenliSu Orkide_20 ben epiduralsiz yapmıştım. Bence normal doğumun bi anlamı var yani o sancıyı hissetmek gerek. Onun özelliği o bana göre. 😊 Tabii herkesin kendi tercihi ama sonuçta insan bir kere yaşıyor o duyguyu.