Sirkelimon
Kucağına aldığın an ve itibariyle annelik sana yükleniyor. Otomatik olarak giydiriyorsun, değiştiriyorsun, emziriyorsun.
Kırk içerisinde onunla birlikte çok ağladım. Uyanmadı diye ağladım emmedi diye ağladım emerken göğüs ucum yaraydı acıyordu ağladım uyuyamadığımdan ağladım uyutamadığımdan ağladım ben sanırım ondan fazla ağladım. İlk anneliğim ilk bebek bakışım hiç bir şeyden anlamamak ve çevremin sürekli akıl vermesi…
Ağlamak mı istiyorsun ağla.
Kucağına almak mı istiyorsun al sana alışsın isterse hiç bir iş yemek yapama.
İnsanlar seni bıktırdı mı cevabını acımasızca ver.
Ama ne olursa olsun yetmediğini bakamadığını düşünme çünkü ona senden başka kimse iyi bakamaz. O rızkı kadar emer, rızkı kadar süt gelir. Gazı olabilir dermanı var ilacı var gaz sancısı çok normal. Hiç uyumayabilir bu dünyaya yeni geldi kimseyi bilmiyor olabilir. Hiç uyanmayabilir karnında zannedebilir kendisini bu olabilir. Kucağına aldığında susabilir kucak isteyebilir istesin büyüdüğünde zaten kucağına gelmeyecek. Yanında yatır bırak alışsın sana isterse yatağında yatmasın büyüdüğünde zaten yatmayacak. O senin çocuğun sana ait onun senden başka tanıdığı bildiği yok ona senden başka bakan yeten kimse yok hasta olduğunda bile senden başka ilacı yok onun hayatı her şeyi sensin ve sen annesin güçlüsün her şeysin.
Şimdi tüm düşüncelerini geriye bırak geçici olduğunu bil her şeyin güzel olcağını bil dünyanın en güzel duygusu olduğunu bil ve asla çevrene kulak asma. Sana çok şey diyecekler kendileriyle kıyaslayacaklar sen onları dinleme. Sen içinden ne geliyorsa onu yap. ❤️ Biraz uzun oldu ama gördüğüm her gebeye her doğurana bunları anlatmak istiyorum ben çok yoruldum siz kendinizi yormayın.