09Tugba_0909 Yediğiniz yemekler saglikli şeyler oluyor mesela sebze, protein gibi. Patates, pirinç, un falan gibi karbonhidratlar olmuyor böyle olunca benim diyetisyenim ana yemeğin miktarını bana bıraktı ama yanında sadece 3-4 kaşık bulgur ve bir iki dilim tam buğday ekmeğine izin verdi. Salata ve yoğurt da var her yemekte. Doymazsan ana yemek, salata, yoğurt istediğin kadar yiyebilirsin ama bulgur ve ekmek dah fazla yeme dedi. Tatlı olarak zaten rafine şeker olan şeyler yok diyetimde. Yani tatlı yemiyorum. Sadece küçük bir meyve yiyebiliyorsunuz ara öğünde o da yoğurt veya sütle beraber. Ama ben sürekli ölçüm yapıp şekerim düşmüşse tatlı kaşığının ucuyla tadına bakıyorum. Bazen insülin yapıp bir iki kaşık yiyiyorum ya da insülin yapmayıp tadına bakıyorum ama hemen yürüyorum üzerine. Yürümek çok güzel düşürüyor şekeri. Yani gebelik şekeri biraz özen isteyen bir süreç ama bir yerden sonra rutine oturuyor ve nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğreniyorsunuz ben bu aşamaya bir ayda geldim ve ilk bir ay sürekli parmaktan ölçüm yaptım. Normal yemekleri azaltmak pek sağlıklı değil çünkü son trimesterdayiz ve yediklerimizi kisarsak bebek bizden beslendiği için her şeyi o almış ve bizim vücudumuza bir şey kalmamış olur.