21 yaşındayım 15 yaşından beri içiyordum, hamile kalmadan önce kendi isteğimle bırakmak istedim şu kafada bitirme meselesini merak ediyordum açıkçası doğru bulmuyordum bana saçma geliyordu 😅 haftalarca Çok fazla araştırma yaptım en rahat nasıl becerebilirim diye YouTube da “Allen carr” sigarayı birakmanin kolay yolu" diye 1 saatlik bir video var,videoyu sakin bir ortamda kulakliginizi takıp izleyin ve anlayın. Ben ilk denemem de 3 gün kadar dayanıp daha sonra can sıkıntısından,yapacak birşey bulamadığım için 3. Gün gecesi cuvalladim 😅 tekrar izleyip tamam dedim beni neyin tetiklediğini buldum bu sefer dikkatli olucam. O günden sonra sırf alışkanlığımi tetiklememesi için 2 hafta kahve,alkol,çay vb. icmedim, canım çekmiyordu ve içimde sigara mevzusunu bitirmiştim fakat ah o yılların alışkanlığı en ufak bi uzuntumde,sinirlendiğimde, muzik dinlerken, balkonda otururken, biriyle kavga ettigimde yada en sacma zamanda bile çarpıntı yasadim, vücudum bana iç diyordu fakat anında dışarı çıkıp yada yalnızca kalabileceğim bir yerde derin nefes alıp verip “bu sadece bir tetiklenme, canın istemiyor bunu sende biliyorsun,simdi biticek” diye .kendimi sakinlestirmeyi başardim yaklaşık 1-1,5 ay kadar bununla uğraştım su an yakalşık 1 seneden beri sigara kullanmiyorum ve inanın bıraktığımdan beri çok fazla sigara içilen ortamda kaldım, hep bırakmak isteyip birakamayanların bahanelerini dinledim. Bazen nasıl sigara içebildiğimi sorguluyorum fakat bırakmak istemeyenleride anlıyorum kolay değil ama başardığınız zaman kendinizle duyacağınız gurur buna bin basar. Bir sans verip izleyin bence ki ben 15-17 yaslarimda günlük 2 paket iciyordum, 18,19 yasimda da 1,5 pakete yakin stresli anlarda ise 2 paket 😅