Erygt123 küçük sanki et beni gibi kabarma oluyor sivilce sandım ben başta sonra ben sandım araştırınca anladim yoksa normal dogum planlamistik.. hpv virüsü varken normal doğum yaptırmiyorlar bebeğin boğazına yüzüne yapışıp kansere çevirme ihtimali oluyormuş. Bu oran dusukte olsa sezeryan da bile var, o yüzden dikkatli alınması lazım bebeğin dediler. Bağışıklık düştüğü zamanlarda kendini genital sigillerle belli ediyor veya hiç belirti vermeyedebilir o yüzden herkesin kontrollerini yaptırması gerekli.. yıllarca habersiz bu virusle yasayabiliyoruz belkide bizde senelerdir var ama siğil çıkınca öğrendik bilemeyiz.. 2 doktorda bana normal doğumu önermedi sezeryan dedi yarında devlet hastanesine gidicem bakalım o ne diyecek… sezeryanda bile bulaşma ihtimali varsa bir anlamı kalmıyor sezeryan olmanin.. siğil disardaysa normal doğum yaptiranlarda varmış anlamadım valla benimde baya disarda belki icerde yoktur diye düşünüyorum ama doktorlar bunu sanırım riske atmak olarak görüyor.. normal doğum yapıp bebeğine bulasanda varmış onlarda pişman oluyor haliyle… ne olacak bilmiyorum Allah hangisi hayırlı ise onu nasip etsin.. Bu doktorda aynısını derse sezeryan olacağım artık ne yapalım