canmyavrum Arkadaşlar 39.hafta sonunda suni sancı alarak dogumu başlatmak istiyorum.yani doktor olur dedi.şuan 38+5 teyiz 2cm açıklım var ve bebek doğum kanalında.Annemler uzaktan gelecek bebek ozamana kadar doğmazsa daha fazla geciksin 40 ı geçsin istemiyorum. Sorum şu;2 cm açıklıkla suni sancı alırsam doğumum çok kötü geçer mi yani kendime eziyet etmiş olurmuyum sabahtan akşama kadar sürer mi doğum? Yoksa zaten 2cm açıklık var suni sancı tetikleyip açılmamı sağlar mı🙈
littlemomn canmyavrum yanlış anlama amacım kırmak değil kesinlikle ama ben bu tarz soruların gebelere veya normal birine (doktor dışında) sorulması taraftarı değilim herkesim bakış açısı hamileliği vücudu farklı doktorun ne derse o yoldan ilerle kendin için iyi olacağını düşünürsen devam ☺️
irem9797 canmyavrum ya bazıları var çok kolay atlatır bazılarının canından can gider bana suni sanci vereceklerdi doğumumda 2 cm acilmam vardi devlete gidiyodum bide o yüzden korkum çöktü devlet sancıyı veriyomus sen cekiyomussun dogurana kadar gelip baktıkları bile yok diyolar doğurma aşamasına gelene kadar yani eğer kendine guveniyosan suni sanci al bi dene derim özelde dogum yapicaksan eğer ama devletse iyi düşün derim ben ya Allah yüzüme baktida cocuk kilolu sen anca yarın doğurursun diyip beni nasıl olduysa sezeryana aldılar annem çok dua etmişti suni almiyim diye oda suni sanciyla doğurmuş abimide sana cesaretine kalmış bisey derim ben
irem9797 canmyavrum he bide bazen tam tersi suni sancidan sonra acilma hiç bisekilde olmuyor 2 cm se 2 cmle devam edip sancıyı çekmekle kalıyorsun suni sanci alıpta dogum devam etmiyor diye sezeryana giren çok bence acele etme kendi sancını bekle Allah yaptığıyla kulun yaptığı bir olur mu hiç
Duruuulina canmyavrum benim suyum geldi açılmam hiç yoktu 10:30 gibi suni sancı verdiler 5.5-6 gibi açılmam on cm’lik olmuştu ama epidural almıştım sancı hissetmedim
2kizanasi Hiç belli olmaz, birden doğum da olabilir saatlerce ilerleme olmayabilir. Doğum kişisel bir olay, burda yorum yapacak olan herkesin farklı bir hikayesi vardır :) Deneyip göreceksiniz
canmyavrum littlemomn tecrübeli olan vardır belki diye sordum grrçi dogru herkesin vücudu farklı biliyorum ama trcrübe sonuçta belki ona göre kararım şekillenir diye 🙈
canmyavrum irem9797 devlette koridorda doğurana kadar bakmıyorlar neredeyse kendi sancın bile olsa🤦🏻♀️ kontrollere devlete gittim doğumu özelde yapacm hayırlısıyla.ben kendime güveniyorm ama dogum hiç yaşamadogım bir olay kendi kendime kötülük yapmıs olurmuyum acaba diye de sormadan edemiyorm🙈
minnakannesi08 irem9797 ben devlette doğum yaptım canım suni sancıda aldım 6 cm açıklıkla gayette ilgililerdi sürekli gelip kontrol ettiler özelden farkı yoktu herkesin ki bir olmuyor malesef yine aynı hastanede doğum yapıcam nasipse ve herkeze tavsiye ediyorum hastaneyi gidenlerde memnunlar
canmyavrum irem9797 işte buna korkuyorum sezeryan istemiyorum hiç.hani açılma hiç yokken suni sancı alıp doguramayan var ,suyu grlip açılması olmayıp yine sezeryana alınan var hep pkudum aöa açılma birazda olsa var ya öyle olup ta hiç ilerleme olmaması olur mu diye korkuyorm🤦🏻♀️
Deletedmom_33 canmyavrum İkizim 2 doğumunu da suni sancı alarak yaptı. İlkini hatırlamıyorum ama ikincide 4-5 saat beklemiştik dogumhaneye aldıklarından sonra
Kadir4725 Deletedmom_33 beni öldürdüler suni sancı verdiler belim kırıldı öldüm ağrıdan bebekte doğmadı sonra o ağrılara rağmen bide sezeryan oldum
sliya30 canmyavrum benim suyum gelmişti gittim 2 cm açıklıkla beni aldılar bir iki saate doğdum canım herkesin farklı oluyor.. Öyleleri var geceden bekliyorlardı onlardan önce doğdum düşünün….. İKİNCİDE daha da kolay olur umarım amin 🤲
Demhat canmyavrum hiç doğurmadıysanız nerden biliyorsunuz devlette doğurana kadar bakmadıklarını. 10 dan fazla kez doğumhabrye gittim kontrol için. Bir sürü doğum anına denk geldim. Ebeler doğum kolay olsun diye hareket bile yaptırıyordu gebelere
haklisinesracim canmyavrum Ben devlette doğurdum öyle bir şey yok gayet gelip gidip muayene ettiler hareket gösterdiler şunu yap iyi geliyor falan diye
Duruuulina canmyavrum çok şükür ben de oldu ama tabi biraz uzun sürdü ilikli doğum olması da etkili öyle iki üç saatte olmadı ama epiduraden dolayı o zorluğu çok yaşamadım
Celins_ canmyavrum benim suyum gelip hastaneye gittiğimde açıklık 6cm di. Sancım hiç yoktu suni verildi 5 gibi başlandı 8 de Doğum yaptım.
CansuDRY canmyavrum 2 cm açıklık varsa suniden korkmayın. Açıklık doğuma hazır olduğunuzu gösteriyor zaten. 15 gün önce doğum yaptım. 4 cm açıklığım vardı ama hiiiç sancım yoktu. Nişanım gelmişti. Suni sancıyı taktılar. 2 saat sonra doğum yaptım. Bir önceki doğumum suni sancıdan 5 saat sonra olmuştu. Kendiliğinden başlamış bir açıklık varsa suni onu ilerletir.