Esmaky zmg287 mrrhba 29 nda olucam bu ay ilk gebelikte yokty rahim operasyonu gecirdigim icin bu hamilelgmde olucam
myangelson zmg287 20 ve 21. Haftamda serklaj oldum acil ve artık bütün hamileliklerimde yüksek vajinal serklaj yapılması gerekiyor serklajsiz devam edemezsin gebeliklerine dedi doktor
Elif25 zmg287 haftaya çarşamba bende olacagım inşallah daha önce 2 erken dogumum var o yüzden bu defa tetbir amaçlı yapılacak
Yagmursk İlk gebeliğim Acil Serklaj oldum yoksa bebek 1 hafta içinde doğacaktı. Şuan ameliyatın üstünden 1 ay 1 hafta geçti.
TeoMom Yagmursk Ben de 22+3 te 30 mm ölçüldü ilk bebeğimi de 21. Haftada kaybettim o yüzden çok tedirginim
zmg287 TeoMom bunun belli bir olcum zamani mi var kisa oldugu nasil anlasiliyor.. ben rahmim dar oldugu icin histeroskopi olmustum acilabildigi kadar acildi ama doktor dediki elimden geleni yaptim ama bilmiyorumki sen bir bebegi nasil tasiyacaksin.. demek istedigi tam neydi anlayamadim aklima gelen sey erken dogum riski
TeoMom zmg287 Rahim ağzında kısalma var mu diye 13. Hafta itibariyle ölçülmeye başlandı benim hem karından hem vajinal olarak ölçülüyor 22. Haftadayım en son 30 mm ölçüldü 14-23. Haftalar arasında en çok sıkıntılar yaşanıyor sen kaç haftalıksın canım
ays-e zmg287 hamile olduğunuzda bunu doktorunuza belirtirseniz erken haftalardan itibaren bakılır gerekliyse 12-13-14.haftalarda geç kalmadan önleyici serklaj yaparlar
zmg287 TeoMom benim 9.haftam ama korkuyorum histeroskopi yapan doktor ne demek istedi diye dusunup duruyorum surekli.. yaptirali 1,5 yil oluyo nerdeyse.. tup bebekle hamile kaldim,, acaba doktor erken dogumu mu kastetti diye dusunuyorum..
ays-e zmg287 eğer çok ciddiyse riskiniz yatak istirahatiyle ve serklajla son haftalara kadar gelen çok kişiye rastladım onun kararını doktorunuz verecektir Benim tavsiyem tek doktora bağlı kalmayın ve Perinatoloji uzmanından(riskli gebelik uzmanı) görüş alın özelde de var şehir hastanelerinde o bölüm var onlar süreci çok iyi yönetiyorlar
zmg287 ays-e cok tesekkur ederim insallah gerek duyulmaz ama benim grcirmis oldugum bir rahim ameliyati oldugu icin ogrenmek istedim ne gibi bir sureci var diye..