Selam kızlar, ben de tecrübeli bir anne olarak yazayım. Malum her şey ateş pahası, insanın her şeyi alası geliyor ama hani her şeyi de alamayan için olmazsa olmaz denilecek şeyleri yazayım size. Bir tane büyüttüm 8 yaşında biri de karnımda… Gelelim olmazsa olmazlara;
1-Yenidoğan bebek bezi 1 paketi geçmesin
2- Islak mendil 1-2 paket yeter (kaliteli alın ikiye bölüp kullanın böylece uzun kullanırsınız bebek poposuna o mendiller zaten çok büyük)
3- Park yatak
4- Hastane çıkışı ayrıntılıya gerek yok sadece giyeceğini alın yeter 10 lu yerine 4 lü 5 li ve yenidoğan kıyafeti çok abartmayın bebek kilo alabiliyor çabuk
5- manuel göğüs pompası (göğse konan kısmın yumuşak olmasına dikkat edin)
6- ayva çekirdeği suya koyun jel yapıp göğsünüze süreceksiniz
7- eczaneden yapma pişik kremi (benim diyene bin basar fiyatları da makul oluyor mümkünse eczacının en yaşlı ve eski olanından alın)
8- Emzik, biberon (birer tane)
9- ağız mendili, kusmalar için üçgen önlüklerden
10- mevsimine uygun battaniye veya müslin pike
11- Alt açma muşamba olsun pedlere para vermeyin muşambayı silin geçin
12- basit bir ateş ölçer, burun temizleyici manuel olanlarından
13- bebek küveti, filesi, kovası, fileyi şu içinde köpük olanlardan tercih ederseniz bebeği tek bile yıkarsınız gerilerek takılanlar emniyet için biri tutması gerekiyor file direk küvete oturabiliyor.
14- bebek arabası bence ilk bir ay 2 ay lazım olmuyor acelesi olan bir şey değil.
15- şampuan, losyon, tarak, tırnak makası
Bence temel ihtiyaçlar bunlardan ibaret unuttuğum bir şey var mı bilmiyorum ama sanmıyorum, gerisi keyfe keder.