Merhabalar, uzun zamandır forumda sohbet halindeyiz 37 haftalıktım ve sizlere sürekli tecrübelerinizi soruyordum 😬
13 Ağustos sabahı uyandım ve birden bacaklarımın arasından bir şeyler süzüldü. Altıma kaçırdım herhalde dedim tuvalete gittim kalktım hop yine. 1 saatte 7-8 külot değiştirdim doktorumu aradım hemen gel suyun gelmiş muayene edeyim dedi. Gittim. Tamam dedi yatışını veriyorum çantanı al hastaneye geç. Ben de dedim ki ben sancıları özel ebemizle evde karşılaşamk istiyorum. Peki dedi kasılmalar artınca gidelim. (Zaten ebem ve doktorum tanışıyor ve iletişim halindeler.) Akşam saat 19:00 oldu hala suyum akıyor aralıksız (hasta bezi giydim de öyle külot derdinden kurtuldum) ve hiçbir sancı mancı yok his sıfır aradım doktorumu dedim ne yapabilriiz? İrem yatışını yapalım antibiyotik verelim mikrop kapma dedi. İkimizin de planı normal doğum için son ana kadar beklemekti. Ama her zaman hayat bizim dilediğimiz gibi şeyler sunmuyor :)
Hastaneye yattım suni sancımı aldım ve 36 saat sancı almama rağmen rahim ağzım 1 cm bile açılmadı. Doktorum parmağını zor soktu içeri muayene için. 36 saatin sonunda beni aradı ‘İrem sen de ben de vajinal doğum yapmanı çok istedik ama 12 saat daha suni sancı verebilirim bebek suyu ile edare edebilir ama tecrübem doğrultusunda söylüyorum ki bu rahim ağzı açılmaz, 2-3 cm açılsa yine umutlu olacaktım ama 1 cm’i bile göremedik’ dedi.
Tabi ben epey üzüldüm gözümden yaş süzüldü. Telefonu kapadım eşime sarıldım. Yapamadım dedim başaramadım. O an doktorum geldi ‘İrem sen benim gözümde 2 doğum yaptın çatır çatır doğurdun, 36 saat sancı aldın ve pes etmedin’ dedi. Doktoruma da sarıldım. ‘Size güveniyorum dedim, siz ne derseniz onu yapalım.’
Sezaryen hikayem böylece başlamış oldu. Peki neden rahim ağzı açılmadı?
Hemen anlatayım;
Bebeğimiz 37 haftalık ve normalden daha yukarıdaydı o nedenle kafası rahim ağzına yeterli baskıyı yapamadı. Olsun. Rabbim böyle uygun gördü. Ben 36 saat bekledim, olmadı ama kısmet böyleymiş. Binlerce şükür ki sağlıkla kavuştuk.
Yani hayat siz planlar yaparken başınıza gelendir ☺️❤️