Evde suda doğum hikayemi 1 sene geçmiş olsada sizlere hem mıral hem bilgi olsun diye yazmak paylaşmak istedim.. ikinci doğumum olacaktı ve evde suda doğumu çok istiyordum araştırmalarım sonucu Konya da evde suda doğum yapabileceğimi öğrendim ve kafama evde doğrmayı koydum.. hamileliğimin 35 haftasına kadar ebemle görüşmedim normal doktoruma kontrola gittim..35 haftadan sonra ebemle konuştum bebeğim aşşağı dönük vaziyette olduktan sonra bir sıkıntı olmadığını kontrollerime gitmemi sancı anında onu aramamı söyledi..25 haziran 2021 39+2 de saat 00.15 civarında başladı benim hikayem. Tuvalete kalktığım zaman nişan denilen bir şey geldi ilk doğumda böyle başlamıştı.. hatta emin olamadık çok ince ve belirszdi.. eşim ve ben çok az olduğu için doğum olmadığını sandık sancım bu arada hiç yoktu..ablam doğumda yanımda olacağı için haber vermek için aradık hazırlıklı olsun diye.. ebemi aramamı sormamı söyledi.. geç saat olduğu için rahatsız etmeyelim diye aramadık.. 1 saat sonra hafif kasılmalar başladı ama sancı gibi değildi.. tekrar ablamı aradığı da ebemi kesin aramam gerektiğini söyleyip kızdı bana 😂 ebemi aradım.. hafiften kasılmaların olduğunu söyledim.. ebemde bu arada otogarda başka bir doğuma gitmek üzere Isparta’ya gitmek için bekliyormuş otobüs yarım saat rotar yapmış😰 eşimin hemen otogardan onu almasını istedi. Bu sırada ablam evime geldi benim sancılar hafif hafif başladı.. hatta yanında doğuracağım diye çook korktu 🤪ben çok rahattım siz rahat olunca herşey daha kolay oluyor
Eşim ebeyi ve kayınvalidemi alıp eve geldi saat gece 2 yi buldu tabi.. hemen muayene etti ve 8 cm açıklık oluşmuştu havuzu kurmaya başladı.. ben bu sırada dualarımı ediyor Yasini şerifi bile okudum,arada sancı geliyor ve gidiyor.. oturma odama havuz kuruldu. Ebem havuza girmeden suyumu patlattı doğumun hızla ilerlemesi için..ışıklar kapatıldı havuzun içine ışık atıldı ve ben havuza girdim.. üstüne bir örtü serildi ve mahremiyet açısından da mükemmeldi.. Oda da eşim ben ve sadece ebem vardı..evde olmanın huzuru beni çok çok daha rahatlattı..sancıları ebemin bana tarif ettiği şekilde karşıladım. Ikınmam gerktiği zamanları birinci doğumumun aksine bilinçli bir şekilde yaptım..saat 03.35 de elhamdulillah oğluma kavuştum.. çok sağlıklı bir şekilde doğdu.. ilk kontroller yapıldı boy kilo baş çevresi.. herşey gayet iyiydi.zaten ertesi günü çocuk doktorumuza gidip bütün kontrolleri yaptırdık..
Şunu da söylemek isterim be çocuğun kilolu olması ne sizin kilolu olmanız normal doğuma engel değildir.. 82 ile hamile kalıp 106 ile doğuma girdim. Oğlum 4.100 gr doğdu..
Benim gibi isteyip kafasında soru işareti olanları inşallah bilgilendirmişimdir.. Doğuracak olan bütün arkadaşlar Allah yar ve yardımcınız olsun 😊