Hayrunnisakygsz Merhaba, 32. Hafta da doğum iznine ayrılacağım. Aramızda çalışıp doğum iznine ayrılan var mı? Sorum şu ki 32. Hafta da izin raporu aldığım hastane dışında başka hastane de doğum yaparsam raporum yanar mı bilgisi olan var mı?
hemsreanne Hayrunnisakygsz sanmıyorum çünkü bende devlet hastanesinden aldım raporu ama özelde doğum yapacağım orda amaç 32.haftaya girdiğinizi belli eden durum bildirimini yapmış olmanız
Xxz Hayrunnisakygsz yok yanmaz canimmniyenyansin istediğin yerden al yeterki o haftada alıp iş yerine vermiş ol. Benim 6 ayı doldurmadigi için rapor parası alamıyorum malesef oysaki 37. Haftaya kadar çalışmıştım nasip degilmis .
Hayrunnisakygsz hemsreanne teşekkür ederim cevabınız için. Peki doğum yaptığım hastane de doktoruma bu durumu bildirmem mi gerekiyor doğumdan sonra onunda yapması gereken bı işlem oluyor mu doğum bildirmek gibi yoksa herşey sistemsel mi?
hemsreanne Xxz 6 ayı doldurmadı derken ne demek istediniz anlamadım ? 32. Haftada çalışır raporu mu almadınız
Xxz Ezgi2727 canım ben iş çok aradım ancak hamileyken bulabildim o da belirttim doğumdan sonra daha aktif calisabilirim.diye yani anliycagin yeni girdim 3 ay doldu bile 90 günü çoktan geçtik ama muhasebeci bana o sistem değişti 90 gün değil 6 ay çalışmış olmak gerek alamazsınız parasyi dedi. Dün de post açmıştım hatta bu konuyla ilgili bir çok anne alamazsınız dedi.
Ziynet4459 Gulce12 asgari ücrete zam geldi ya olabilir ödenen ücretin ortalaması üzerinden hesaplanıyor çünkü ben 1 yıldır çalışıyorum bana da ortalama ücret hesaplanır ne kadar alırsınız net bir şey belirtemeyiz dediler çünkü
Xxz Ezgi2727 Allah Allah ya dün post açtım burdaki muhasebeci bayanda öyle dedi 6 aya çıktı yazmıştı. Hatta biri daha dedi ki geçen sene görümcem senin gibi oldu alamadı dedi
Ezgi2727 Xxz bence siz dediğim gibi 170 arayıp öğrenin en azından emin olun sonradan pişmanlık olmasın. Herkes farklı bir şey söylüyor
hemsreanne Doğum yaptığınız doktorunuz doğum sonrası raporu düzenler zaten hangi gün doğum olduğuna dair ben çalışmaya devam edeceğim dedim doktoruma haberi var devam ettiğimden ama çalışır raporunu devlet hastanesinden alıp götürdüm işyerime onlarda SGK’ya bildirdiler raporum başlamış oldu hangi doktorun başlattığı önemli değil