dondurmalibebegim Hanımlar 28+1 hamileyim. Evimde hamilelik öncesi british kedim vardı ve geldiği günden beri hiç alerjik reaksiyon göstermedim. Ama çifleştirme için scotish geldi ve tüyleri çok ince cinsi çok küçük bir kedi tüyleri kıyafet tüyü gibi havada uçuşuyor. Benim kedim klozete yapıyordu normalde eğitim vermiştim. Ama eşi gelince oda kum kabına yapıyor. 3 gün oldu kedi geleli. Ben 2 gündür şiddetli alerjik reaksiyon gösterdim. Sürekli hapşırma burun akıntısı gözüm çok kaşınıyor ve sulanıyor. Yeni gelen kediye ve evde kum olmasına bağlıyorum. Bebek için zararlımı çok endişeleniyorum evi böyle eşime bırakıp annemlere gitmeyi düşünüyorum :(
Aysrgn dondurmalibebegim geçmiş olsun gebelikte kedi alerjisi için ‘toxoplasma’ testi yaptırmanız lazım bu herhangi bir reaksyon olmasa dahi dr a en başta söyleyip hemen yaptırın bence bu test de bebeğe de bakılıyor onu etkilemiş mi diye
Azra41 dondurmalibebegim kedilerin hamileliğiniz boyunca aşıları tamsa hiç bır sorun teşkil etmez .. Kumdan kaynaklı olabilir benimde öyleydi kum çok tozlu olduğu için WC si yatak odama uzak olmasına rağmen mahvoluyordum kumu değiştik şükür geçti 🥰
dondurmalibebegim Aysrgn evet aşıları tam ve 2 kez toksoplazma testi verdim doktorum belirli aralıkla istiyordu. İki kedi de aşılı ama yenilemekte fayda var dedğiniz gibi
Iremshn Her şeyi geçtim kediyi niye çiftleştiriyorsunuz, cins bir de. Hastalıklı yavruların günahı sizin üstünüze, satarken hiç mi üzülmeyeceksiniz çoğu sizin yaptığınız gibi üretime gidecek
dondurmalibebegim Iremshn benim kedim erkek zaten diğer dişi kızana girmiş ve arkadaşımızın kedisi. Yavrularını Satma ihtimalini sizin aklınıza getiren nedir? Her british yada scotish hastalıklı diye bir şey söz konusu değil. Eğer cinsleri uygunsa çiftleşmekde doğum yapmakta onların döngüsü.
dondurmalibebegim Azra41 evet sanırım kumdan kaynaklı:( bende arka odaya koymayı deneyeyim. Ama diğer kediyi taradığımda da hapşurttu. Tüyleri o kadar ince ki. Bebeğe bir zararı olur diye endişelendim gözüm burnum sürekli akıyor çünkü. Ben bu ara ikisinden de uzak olsam iyi olucak. :(
Aysrgn dondurmalibebegim kedi kumunu siz hiç değiştirmeyin eşiniz halletsin bizde de kedi var 2. Gebeliğim ve dr un ilk söylediği kuma temas eldivenle dahi olsa olmasın aşırı mecbur kalmadıkça kedilerden değil kumdan geçiyor ne geçiyorsa bence hem testi dediğiniz gibi yenileyin hemde kumu eğer siz değiştiriyorsanız artık yapmayın çokk geçmiş olsun
el1fff Alerjinin hapşırmanın öksürmenin vb. toksoplazma ile bi alakası yok. Yeni gelen kedininde aşıları tamsa toksoplazma olmazsınız ama alerji olmanız çok normal insan kendi kedisine bir süre sonra alışıyor ben kendi kedimden alerji olmuyorum. Alerjik astım hastasıyım ilaç vb. bir çok şey kullanıyorum ama başka kedilere alerjim tutuyor maalesef. Bir de kediler çiftleşme döneminde daha çok alerjen salgılıyor özellikle erkek kediler bu yüzden artmış olabilir alerjiniz
dondurmalibebegim el1fff çok teşekkür ederim içimi çoooook rahatlattınız. tam de dediğiniz gibi anlattıklarınızı yaşıyorum. Ve aşırı tüy dökümleride var ve sürekli bir arbede içindeler. Kumları konusunda daha dikkatli olucam. 🙏
dondurmalibebegim Aysrgn evet tamda söylediğiniz gibi kendi kedimden hiç bir sorunu yoktu. Kumda kullanmadığım için rahattım düzenim çok güzeldi. Ama şimdi kum gerçekten alerjimi tetikledi. Eşim yapıyordu zaten iki kez ben yaptım. Bidahaa yaklaşmıycam ☺️☺️