Bunu yazdığıma ve zamanın bu kadar çabuk geçtiğine inanamıyorum 😄 8 ağustos gecesi 38+4te kızımı kucağıma aldım. 37de çatı muayenesi oldum. Doktorum normal ilerlediğini ve normal doğum yapabileceğimi söyledi. Hatta çatı olduğum gün 4 cm açıklık vardı. Hiç sancı çekmeden gelmiş o açıklığa. Doktorum her an gelebilir artık dedi. Neler olabileceğini anlattı. Şunlar şunlar olursa doğum başlıyor demektir hemen gel dedi. 1 hafta sonra tekrar kontrolüm olacaktı. Salı günüydü ben muayene gittiğimde. Ya her an gelebilir ya da haftaya geldiğinde tekrar bi bakarız açıklığına belki o gün direkt doğuma alırız, tabi o zamana kadar bişey olmazsa dedi. Ertesi gün benim yalancı sancılarım başladı ilk defa sancıladım baya kötüydüm. Sonraki gün biraz daha hafif hafif devam etti. Cumaya geçti. Hafta sonu iyiydim gayet. Dedim tamam geçti bu. haftaya pazartesi kontrole kadar dayanacak. Yine çatı muayenesi olmaktan çok korkuyodum. Hatta burada başlık açtım artık her hafta çatı mı oluncak diye 😄 pazar akşamı oldu saat 11 gibi falan. Bir anda sancı girdi. Bir anda. Tuvalete bi gittim kan gelmiş. Hastane çantamı da tam o gün kapatmıştım. Annem eşim ben direkt fırladık. Hastaneye geldiğimizde suyum da geldi. Doğumhaneye aldılar hemen. Ebeler baktı tam açılmayla gelmişim. 10 cm açıklık vardı 😱 sancısız gelmişim 10 cm’e. Kafası burda iki ıkınmayla hallolur dediler. Dedim doktorumu çağırın. Yetişmesi mümkün değil dediler. O kadar yakınmış doğum. Bi kaç ıkınmayla kızım doğdu. 40 dakika falan sürdü. Ebenin dediğine göre 15 dakika bitermiş bu iş ama ıkınamadığımdan daha uzun sürmüş. İlk gebeliğim olduğu için korkmuştum yapamıyorum sanmıştım. Hatta bi ara sezaryeni mi alsanız beni dedim 😄 ama saçı elime geliyor hadi yaparsın dediler. Pazarı pazartesiye bağlayan gece 00:40ta doğumumu yaptım. Tam açıklığa rağmen kesik atıldı. benimkinin kolu yırtmış çünkü bi yerlerimi. Rahat geçsin diye atılmış. O yüzden dikişlerim var alttan. Onlar biraz acıdı ilk günler. Şimdi geçti bile ayaklandım. Göbeğim de indi bile çok az kaldı. Allah isteyen herkese nasip etsin 🙏🏼 Hamilelik, doğum hikayeymiş asıl zor kısım lohusalık 😂 esas olay şimdi başlıyor. Zor ama güzel bi dönem bakalım bizi neler bekliyor 💖