halekayaa Birde o dikiş lavaboya çıkınca falan rahatsız ediyor mu merak ediyorum gerçekten Bilen bilgilendirirse çok yardımcı olmuş olur
tazebiranne_hg04 halekayaa Ben araştırmıştım ama bakımı, temizliği çok önemli. Çok fazla üstüne oturmamak lazımmış. Lavaboda da çok zorlamamak ıkınmamak gerekiyormuş. Sezeryan dikişi sanki daha kolay gibi geldi ama deneyimlemedim bilmiyorum
Kubruzram halekayaa 10 cm açılmayla doğuma aldılar gene kesi attı doktorum dikiş vardı rahatsız etmez olurmuş hele büyüğünü yapıyorsan eyvah eyvah sanki yırtılıyor gibi hissediyorsun ilk iki hafta dikişler baya rahatsızlık veriyor otururken kalkarken
baby3_ halekayaa Rahime dikiş atılmıyor ki vajina çıkışı yada biraz daha içeri dikiş atılıyor diye biliyorum. Hatta adı epizyotomi. Bebeğin çıkışı rahat olsun diye atılır. Rahim ayrı bi organ. Bi araştırın derim
Nis halekayaa canım yırtılma olmasın diye kesiyolar bazen cok genz olunca kesi bile atmıyolar evet sızlama oluyo sonucta idrar asitli ama benden sana tavsiye her wc sonrsı belden asagı ılık suyla yıka sakın soguk su kullanma birde batikan veriyolar o ıslak kalmasını saglıyo ben kullanmadım kuruladım ve sac kurutmasyla kuruttum önemli olan kuru kalması sakın depent kullanöa dikişleri pişiriyo pamuklu bez kullan
Irnasatka Nis batikon ıslak kalması için kullanılmıyor dezenfekte etmek için kullanıyor ve bütün doktorlar dikişlerin kuru kalmasını söyler ıslak kalması mantıken bile ters
Armin-Guney Her dogumda kesi atılmaz , kesisiz dogum yapanlarda var . Ama genel olarak kesi atılıyor yoksa kontrolsüz yırtılması daha kotu diyorlar . Dikisler aciyor illa ki , ilk tuvalet zor oluyor . Sonra çabucak geciyorlar
Nis Armin-Guney birde o sancıdan seni kesseler hissetmiyon 😁 uyusutrup kesiyolar benm dikkatimi ceken dikis esnasında zangır zangır titrememdi artık cok kan gitti ondanmı blmym
NurrrH halekayaa ilk kızımı kesisiz ve yırtıksız doğum yapmıştım. 10 gün içinde kanamam kesildi zaten. Normal hayatıma devam ettim.
Nis Irnasatka hem fikiriz kuru kalmasını öneriyolat fakat batikn sürdügünde dezenfnkte etmesine ragmen ıslak bırakıyo ben baslarda yaptım dikişlerim acıldı hic bi ise yaramadı
Naz_1648 Dikişsiz olması için perine masajını öneriyolar ben doğum yapmadım bilgim yok ama perine masajına başladım 32 haftamda
prenseslerblogg Naz_1648 bende yaptım canım aklına gelecebilecek herşeyi pilates perine masajı squat hurma vs ama 10 cm açıkla gittim bebeğimin kafası biraz büyük olunca yani kilolu olunca mecbur kesti 😊
123merveemir halekayaa benim ilk doğumum normaldi agrı olmamıştı tuvaletimi yaparken faln 5 gün sonra kontrole gittiğiömdede enfeksiyonum falan da yoktu çok şükür. Sadece hemoroid oldum 1 ay sonra oda çok ıkınmadan tedaviyle geçti
Amazon halekayaa Canım normal dogumda rahme dikis atılmıyor rahmin kesilip dikildiği sezaryen doğum normal doğumda rahim ağzı açılıyor bebek oradan kayıp doğum kanalından çıkıyor rahimde herhangi bir bozulma olmuyor yani
Hilahila İlk doğumumda 4 dikişim vardı aşırı kolay bir doğumdu ama yırtılmaya karşı minik bir kesi atılmıştı. Anında ayaklanmıştım ve normal hayatıma dönmüştüm. Sadece tuvalette batikon sürüyorsunuz dikişler kuruyup dökülüyor. Hiç bir ağrı sızı rahatsızlık hissetmedim.
Siracinannesi halekayaa bana ilk doğumumda dikiş atıldı ama kolay toparladım pek acı hissetmedim lavaboya girince ilk bir hafta yanma oldu o kadar ikinciye doğum yaptım 1 buçuk ay önce hiç kesi ve dikişim olmadı çok rahattım 😂
Ebuli3454 halekayaa Bende 12 dikiş vardı lağman yaptıkları için hemen büyük tuvaletinr gitmiyorsun zaten doktorun sıvı beslenmeye kayısı suyu vs içmeye özen göster diyor kabız olmaman için bağırsakların boş olduğu için 5-6 günden sonra büyük tuvalete yavaş yavaş Çıkmaya başlıyorsun. İntim yıkama verdi doktorum bana idrarda bile intim yıkama yaptım birde eşim batikonla sabah akşam pansuman yaptı sağolsun hiç acı çekmeden geçti bakımı çok önemli mutlaka lohusa kilodunuzu 4-5 saatte bir değiştirin 2 saatte bir intim yıkamayla dezenfekte edin rahat geçecektir. Korkmayın