Senasurme Epidural doğumda vakkumlamı çekiyorlar kızlar bilgilendirirseniz sevinirim herkese allahım saglıklı dogumlar nasip etsin😇
Ece06 Senasurme ben kafa çapı büyük olan bebişleri çekiyorlar diye biliyorum epidural tamamen Doğum sancısını minumuma indirmek için yapılan bir müdahale değil miydi ?
Busraela Senasurme ben de bir hafta oldu epidural doğum yaptım agrilarim 7 cm den sonra kesinlikle gecmedi faydasi olmadi tabi bünyeyle alakali ikinma hisside fazla olmadi doktorumun soylemesiyle sanci geldikce ikindim 😊
Sinmn Senasurme ilk doğumumda kullanmıştım epidurali, ikincide pek işe yaramadı maalesef 🤭 vakum kullanılmadı ikisinde de, ilk doğumumda Doğum anında sancı hissediyordum ıkınma hissim vardı, doğdu ıkınınca sıkıntı olmadı
Nurselisahin Betus93 nasıl oldu doğumunuz memnun kaldınızmı kaç cmden sonra yapıldı doğum sonrası bel yada baş ağrınız oldu mu birazcık anlatabilirmisiniz😊😊 bende inşallah epidural düşünüyorum tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum ☺️
KayserigeLini38 Epidural ile vakumun hiç bir alakası Yok arkadaslar.Vakum işlemi Doğum sırasında tam açıklık olduğu halde bebek de kanalda olduğu halde çıkmıyorsa vakum işlemi uygulanır .
Betus93 Nurselisahin yok canim korkutulara inanma. 4 cm den sonra uygulandi. Rahat gecti. Ama son sancilarda pek fayda etmiyodu🙁nasil bir sanciysa artik. 10 sancinin 3 unu hissedersin dediler. Valla ben heryeri birbirne kattim😂
Tgcask Betus93 Tamamen belden aşağısını hissetmeme gibi bisey var mı? Mesela ıkınabiliyo musun? Ikındığını hissedebiliyo musun yani?
Nurselisahin Betus93 anladım allahım kimseyi bu yolda alıkoymasın hepimizin yardımcısı olsun teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 😊
Betus93 Tgcask tabi canim gayet hissediyorsun. Bebis kafayi dayadi mi hissetmemek mumkun degil zaten. İstemsizce ikiniyorsun hatta
Betus93 Tgcask evet ayaklarinda uyusukluk oluyor ama belden igne gibi felc edecek sekilde degil. Bobrek ameliyati oldugumda belden igne vurmuslardi o 4-5 saat hissetirmedi mesela
Tgcask Betus93 Anladim. Bazı yeni doğum yapanlar ıkındığımı hissetmedim doktor ıkın diye yönlendirdi diye yazınca merak ettim 😊 Bende epidural normal dogum istiyorum. İcimi rahatlattin bu konuda tesekkur ederim 😊
Betus93 Tgcask dikis atilirken sinek isirigi gibi geliyordu. Ama sonrasi sikinti😒suan dikislerim cok agriyo mesela. Cocugum kuvezde. Cikana kadar bari iyilessem diyorum ama yok yani. Ne kadar bakimini yapsam da sancidan duramiyorum ne yzikki
Nurselisahin Busraela bişey sorucam tamamen bilmediğimden ve merakımdan ozaman 4cmde değilde açılma biraz daha ilerlediğindd 6 7 de yapsalar da o son en acı sancıları hissetmesek neden böyle değil yada biz böyle bişey isteyebilir miyiz acaba
Betus93 Nurselisahin 7-8 cm den sonra etkisi az oluyor biraz canim. Azaltiyormus baya ama oyle fazla sanci bastiriyor ki sanirim ancak bu kadar azaltiyor etkiyi. Ben en son catala ciktigimda bile yine bir doz vurdular ama ben bas bas bagiriyodum😂😂allah kimseyi darda koymasin
Busraela Nurselisahin bunu bende bilemiyorum ama 6 cm den sonra agrilar daha da sık ve çok ağrılı olduğu icin yine fayda etmeyebilir