Herkese selamlar Hanımlar ben 1 Ay önce doğum yaptım buraya yazmaya fırsat bulamadım daha doğrusu erteledim hep :)
41+0 ile hastaneye yatisim yapıldı ne sancım ne açılmam vardı öylece doğum servisinde bekledim sürekli birileri gelip alttan muayene edip açıklık var mi diye baktılar ama dediğim gibi yalancı sancım bile yoktu hiç doğum modunda değildim sehir hastanesinde olduğum için normal doğum için bekliyodum özele gitseydim muhtemelen 38.haftamda zaten sezeryana alırlardı her neyse gece suni sancı verilmeye başlandı sabaha kadar uyuyamadım sabah kendi sancilarim gelmeye başladı ama ben gece boyu sancı çektiğim için ağlayarak gelen bütün doktorlara sezeryan istediğimi anlatamiyodum kimse beni dinlemiyodu gelen giden bütün hemşirelerle tartıştım kimse odama girmek istemiyorum:) o kadar sancı çekmeme rağmen yine açılma olmamıştı 1 cm bile yoktu sonra başka bir doktor geldi alttan muayene etti ve benim normal doğum için uygun olmadığımı söyledi orda biseyler anlattı da ben anlamadım kaslarimla mi kemik yapimla mi alakalı miymis neymiş sezeryana zaten dünden razıydım ilk dogumum olduğu için yanasmiyolardi Allahtan haftam geçtiği için ikna oldular ve çok şükür beni sezeryana aldılar o kadar normal doğuma odaklanmisim ki sezeryanin nasıl yapıldığını vs hiç bisey bilmeden ameliyathaneye gittim belimden uyusturdular falan derken o zaman anladım acaba sancilari çeksem daha mı iyi olurdu diye :) ben hiç bisey hissetmiyoken bebeğimin ağlama sesini duydum bebeğim resmen 15 dk içinde dünyaya gelmişti işte o zaman çektiğim bütün sancıları gece boyunca aglamalarimi sabah hemsirelerle yaptığım tartışmaları unuttum gitti :) şimdi birbirimize alışmaya çalışıyoruz bazen dilini anlayamıyorum neden ağladığını falan hem de gözümün içine baka baka ağlıyor:( ama inşallah bunları da aşacaz yavrumla hem kayinvalidem hem annem bizdeydi bir hafta bebeğimi göremiyodum resmen emzirmeden emzirmeye getiriyolardi daha doğrusu kayinvalidem bunu yapiyodu o da ayrı Bi travma zaten hastaneye annem yetişemedi sehir dışından kayinvalidem yanımda kaldı hastanede de çocuğu yatağında bile değil kucaginda yatirirdi kendi bebeğime hasret kaldım 10 gun resmen gittikleri zaman anca bebeğimle vakit geçirme sansim oldu neyse bu süreci sonra detayli yazarım :D
Sizler de normal doğuma şartlamayin kendinizi hakkınızda hangisi hayırlıysa onu isteyin her ihtimali düşünün araştırın bilin . Ayrıca söylemeyi unuttum sezeryan olursanız 4 5 saat sonra yataktan kalkmaya çalışın yavaş yavaş yürümeye çalışın yoksa sonrasında çok zorlanirsiniz ilk kalkisimda bütün dikislerim patladı sandım ama çok şükür sonrasında kendi başıma kalkıp yürüyüşler yaptım odamda Allah herkese kolay doğum nasip etsin sağlıkla bebelerinizi kucağınıza alırsınız inşallah ,bu arada Ankara sehir hastanesinde doğum yaptım sorusu olan varsa cevaplayabilirim :)