Canım rubella cmv ve toxoplazma sağlık ocaklarında yapılmıyor. Vitamin testleri istediyse onlarda yapılmıyor. Ama hemogram tam kan sayımı vs için sağlık ocağında yaptırabiliyorsun.öncelikle sağlık ocağına git orda yaptırabildiğini yaptır sabah 9gibi gel testler için demişti bana kayda gittiğimde doktorum tahlilleri isteyince gittim.
Cmv rb txo ve idrar için eğitim araştırmada kadın doğuma gittim.
Eğer bulunduğun yerde varsa ilçe devlet hastanesinden ziyade eğitim araştırma, şehir hastanesinden kadın doğuma randevu almanı tavsiye ederim yeni düzenlemeyle devlet hastanelerinde cmvye bakmıyorlarmış.
Benim doktorum b12 demir d vitamini falan istemişti onlar içinde dahiliyeye gitmemi söylediler onları da araştırma hastanesinde hallettim aynı güne randevu bulmuştum.
Testler arasında sabah aç karnına yapılcaklar oluyor riske atma istersen. Benim için en zor kısmı buydu aç kalmak bana göre değil 😂😂
Uzun ve biraz karışık oldu ama devlet işi hep böyle değil midir zaten 🙈 geçenlerde burda bi arkadaş ilk testlere 4bin verdim demişti iyi ki devlette yaptırmışım dedim valla 😂😂