Çok şükür ben de yazıyorum Allahımm 😅❤️
Selamlar kızlar. Öncelikle normal doğum hakkında sizi korkutmak istemem her şeyi açık anlatacağım kızmayın bana lütfen 🙏🏼 Bi de çok uzun 🥴
32 haftaya kadar ilk 3 ay sadece mide bulantılarım oldu. 32 haftada stres dertler başladı bende. Bacak kenarlarımda bir anda dut yüzeyi gibi kabartılar belirdi. Dedim bu siğil kesin normal doğum yapamıcam çok üzülmüştüm. Doktor gördü haftaya gel tekrar bakalım artarsa siğil dedi. Buralarda okuduklarıma bakarak 1 hafta boyunca elma sirkesi sürdüm kısa süreliğine kurudu. Doktora söylemedim sirkeyi o zaman siğil değil egzama herhalde dedi siğil kurumaz dedi. Krem verdi geçmek bilmedi. 33 de siğili dert ede ede gittiğimde suyumun azaldığını söylediler ve ciğer geliştirici iğne vuruldum. Hem siğil hem su azalması bu arada kocamla cinsel ilişkim de bitti hepsini kafaya taktım kocam uzaklaşacak normal doğum yapamıcam diye. Su azalınca sürekli 3 güne bir nst bağladılar. Sık takibe girdim. Çektiğim stresi anlatamam birçok test yapıldı da ben özet geçiyorum . Sonuç olarak baktılar su stabil kalıyor sürekli azalmıyor. 37de plesenta yaşlanmış dedi doktorum. Cuma günü gel bakalım ama doğuma gelir gibi gel başlatıcam doğumu dedi. Önce rahim yumuşatıcı ilaç verecek duruma göre takip edecekti. Doktorumla uzun uzun konuştum nolur acı çekmeyim çok korkuyorum ablam 3 gün çekti diye 😞 dünyanın en mükemmel doktoru bu arada ❤️ ( İstanbul Çamlıca medipol hastanesi dr Burçin Karakuş)
38+1 de hazırlandık gittik. Dedi gel alalım yatış yapalım bu bebek çok büyük zaten de yeri dar gelişimini de tamamladı. İnanılmaz sevindim çünkü son haftalar her yerim çatladı artık ilk aylardan düzensiz beslenmem nedeniyle çok kilo almıştım yürüyemiyor nefes alamıyordum (22 kilo aldım)
Rahim yumuşatıcı koydular hemşire 1 saate sancıların adet sancısı gibi başlar dedi. Daha kapıdan çıkarken benim sancı başladı. Daha 15 Dakika geçti kızlar benim adet olurken ağladığım ilaç içtiğim sancı. Normalde sancılar gider nefes aldırırmış ya ay bu sancı gitmiyor ölcem nefes alamıyorum 😬 bu arada sancı nstde 20 yazıyor ben ağlıyorum kıvranıyorum. Yürümeyi denedim yürüyemedim öyle bir kasılma kitlendi çocuk. 2.5 saat sonra nolur doktorumu çağırın alın bu çocuğu benden dayanamıyorum dedim. Doktorum geldi ay o kasılma sancı arasında çatı muayenesi ne zormuş 😢 bu arada o ana kadar hiç çatı muayenesi olmadım. Geldi baktı açılma yok. Sana acı çektirmicem ne gerek var dedi. Alalım çocuğu sezeryanla dedi inanılmaz sevindim oh be ama yine ameliyat sonuçta.. hissedecek miyim gibi kafamda deli sorular beni aldılar. Omurilikten 2 iğne vuruldum biri kalındı irkildim sanırım spinalin iğnesi ince olan. Onda hiç irkilmedim bile. Ay kızlar hiç korkmayın sadece çocuk hareket ediyormuş gibi ayağını dayıyormuş gibi hissettim karnımı açmalarını. Yani acı sıfır çok güzel geçti sezeryanın gözünü seveyim dedim valla 🥰 mükemmel doktorlarımla mükemmel geçti. Yavrumu verdiler kokladım o kadar güzel ki 🥲
Gelin görün ki odaya çıktım bebeğimin ciğerlerinde problem olmuş evet ciğer geliştirici vurulmama rağmen su dolmuş ciğeri 2 gece kaldık hiç vermediler 1 kere gördüm sadece. 10 dakika o kadar. Tam taburcu olacağımız gün eşim geldi haberler iyi bebeğimizle eve gidiyoruz dediğinde bağıra bağıra ağladım mutluluktan. Şimdi yanımda çok şükür. Sarılık vardı gözlerinde kuvezde hep mama vermişler benim de sütüm gelmedi haliyle ilk günler. Eve gelince sütüm olmadığı halde önce yarım saat bir göğsümü sonra diğerini verip arkasına mama verdim. Çok şükür sütüm geldi mamayı tamamen bıraktık. Gözündeki sarılık da 10 gün sonra azalmaya başladı.
Daha fazla uzatmayayım sorularınız varsa cevaplayabilirim. Korkmayın rabbim yardım ediyor ❤️ Allah yardımcınız olsun sağlıklıca kucaklarınıza alın amiiiinn ❤️🥰🖐🏼