Merhabalar,
Daha önce buraya çatı muayenesinde çok zorlandığıma, acı duyduğuma dair post açmıştım. Muayene zor geçince doktorum çatımın dar olabileceğini hatta vajina duvarımın da dar olduğunu, kendini kasarsan bebeği de riske atacağımı söyleyerek beni sezaryen ihtimaline yönlendirmeye çalıştı. En son muayenede 9 Ağustos salıya kadar zaman vererek sancın gelirse muayene ederiz gelmezse sezaryen günü veririz dedi. 7 Ağustos sabaha karşı 4 gibi bir anda regl ağrısının 4 katı şiddetinde 10dkda bir gelen sancılarım başladı. O sırada hem kusma hem de ishal belirtileri de başladı ve kahverengi leke geldi. Doktora haber verdik. Evde uzanarak sancıları hesaplamaya çalıştım 5 dkda bire düşünce son bir gayretle duş aldım ve dayanamayacak dereceye gelince öğlen 2bucukta hastaneye geldik. Ebenin yaptığı çatı muayenesinde yine acı duydum kendimi kastım ama ebe 8 9 cm açıklığımı görünce beni telkin etmeye çalıştı bak buraya kadar geldin kendini kasma rahat ol devam et yoksa doktor acil sezaryene alır dedi. Yani ebenin de iyisine düşmek en büyük şansmış arkadaşlar 😍 Doktor da gelip bilgi alınca artık suni sancıya gerek yok biraz daha ayakta sancılarını çek seni hemen alalım dedi. Acıların şiddetini anlatmak o kadar zor ki azim çaba ve büyük sabır gerekliymiş bunu anladım. Uzun lafın kısası ayakta 3 kere daha ıkındıktan sonra bebeğimin başı görününce çatala yatırdılar ve iki kere daha ıkınıp karnıma son bir hamleyle bastırınca bebeğim 7 Ağustos Pazar günü 16:07de kucağımdaydı ve o an tüm acılar sancılar zorluklar son buldu ve her şeye değdi 😍 Şimdi hareketli ve bir o kadar keyifli bir döneme girdik. Allah herkese gerek sezaryen gerek normal sağlıklı doğumlar nasip etsin🥰