Öncelikle her doğum ne yazık kı pozıtıf olamayabılıyor amacım kımseyı kötü anlamda etkilemek degıl sadece benım hatalarımı yapmayın ve her doğumun her bünyenin kendıne has olduğunu tekrar belirtmek ısterım… 3. Gebelıgım ve dıger 2 doğumum normal oldu ıkısıde cok cok kolaydı hatta oğlum arabada doğacaktı nerdeyse 3. Doğumumda aynı olur kafasıyla hep normal doğuma odaklandım. Bır oncekı postumda da yazmıştım kız kardeşim doğum haftamda söz yapacaktı ve onun yüzünden annemın yanıma gelmeme ıhtımalı vardı. Annem manısada ben ıstanbuldayım ve kımsem yok. Kardesıme resmen yalvardm ama ılla benım haftama denk getırdı ve bır gece telefonda cok tartıştık ağladım baya yıprattım kendımı esımde nobetteydı. O gece 39+4 oldum o kadar ağlayıp heba ettımkı kendımı sabaha kadar uyumadım. Mesele annemın gelmesını de asmıştı kıymet meselesı olmustu ve son gunlerımde kardesımın benı bıle bıle bu kadar strese sokması çok canımı yakmıştı . O gece sabahladım sabah 6 gıbı bı anda ağrısız sızısız suyum geldı. Beklenen oldu hemen ardından nısanım geldı. Ama ne sancı var ne agrı bı şeyler ters gıdıyodu. Esımı aradım geldı herseyım hazırdı hastaneye gıttık ve yatış yapıldı. Lavman yapıldı arkasından suni sancı takıldı. Kahvaltı da Yasak ve cok açtım . Yavaş yavaş sancılar başladı esım ve eltım vardı yanımda. Alttan muayeneler başladı açılmam sadece 1 cm ve bebek aşırı yukarda dedıler. Sureklı sancı dozunu arttılar. Gelen gıden muayene edıyor tabı muayene bebek yukarda olduğu ıcın zor oluyor ben hasteneyı ınletıyorum. 3 saat 5 saat 10 saat…. Hersey aynı sancılarım 120 lerde açlık ve susuzluktan kurumuş durumdayım ama hala 1cm hıc ılerleme yok. Pilates topu, yürüyüş herseyı yaptım en sıddetlı sancılarda esıme sarıldım ama hala 1 cm… gece saat 1 oldu yıne muayene ıcın geldı doktor baktı hala aynı doğumun cok ters başlamış önce suyunun gelmesı kotu olmus bu sancılarla ıkı normal doğum yapılırdı ağır ıs veya kotu bır olay mı yaşadın dedı aılevı mesele oldu dedım tetıklemıs suyunu dedı daha da kotu oldum bır saat daha sancı verelım hıc ılerleme yoksa sezeryan dusunebılırz dedı bır saat daha çektım ebe geldı ve baktı hala hersey aynı. Esım artık dayanamadı 18 saattir aç susuz sancı cekıyor alın artık dedı. Ve ben o sancılar arasında spınal mı genel mı tam bılgı alamadan seZeryana hazırlandım. Sonta takıldı ve mümkünse sız uyuştuktan veya uyuduktan sonra takılmasını talep edın cok zordu. Korku heyecan bır sürü duygu bastırdı bır anda. Esımın ellerını öptüm çocuklarımı emanet ettım o amelıyathane kapısında ne annem ne babam kımsem yoktu bır kez daha yıkıldım. Ağlaya ağlaya gıttım. Spınal yanı belden asagı tercıh ettım genel olursa bebeğe ılac geçme ıhtımalı var dedıler. Amelıyayhanede belden ıgnem yapıldı hemen bacaklarıma ateş bastı ve uyuştum. Tansıyonum ve kalp rıtmım sıkıntılıydı sureklı sakınlestırmek ıstedıler. Hıc bır şey hıssetmedım ne kesı ne agrı sadece dokunup basıtırmalarını ve o an… bebegımın sesı amelıyathaneyı ınletıyordu… bambaşka bır duygu görmek ıcın sabırsızlanıyorum ve doktorun o cümleleri bebegıne ıkı tur kordon dolanmış senı ıyı kı de sezeryana almışız kalan kordonu kısacak bak dedı bebegım mosmor olmustu… onu görünce kendıme cok kızdım ve ağlamaya başladım sakınlesmem ıcın bebeğimi yanağıma koydular defalarca özür dıledım bebeğimden..: ama kendıme gelemedım yaşadıklarım , aılem, doğumumun böyle ılerlemesı hersey benı mahvettı sakınlestırıcı yaptılar o an hıc bır şey hıssetmedım sadece uykum vardı. Doğum bıttı yukarı çıktım esımı gördüm o da kordonu duymuş bebegınızı gormus sokdaydı. Odama gectım cok sukur bebeğimde bır sıkıntı yoktu getırdıler emzırdım öptüm kokladım agrım sızım yoktu hersey yolunda gudıyordu. Sabah oldu dıkıslerın yanmasıyla uyandım sancılar kadar degıldı ama acısı vardı ılk yürüyüş çok zordu bas donmesı oldu bende onu da yaptım . Yatağıma gectım uyudum uyandığımda sankı tekrar amelıyata edılıyormusum gıbı bır bas omuz ve boyun agrısıyla kalktım ama bunu anlatamam sankı basımı koparsalar daha az acır. Inledım resmen agrı kesıcı yaptılar narkotık tarzı. Hıc bırı kesmedı anestezı doktorları geldı omurılık muayensı yaptılar ve ne yazık kı spınal anestezının yan etkısıymıs. Çoğu kısıde olmaZmıs ama ben yıne bütün bahtsızlığımı kullanmışım. O bas agırısı yüzünden ne bebegımı emzırebıldım ne altını degıstım hıc ama hıc bı şey o kadar ısteyerek susledıgım odamda fotoğraf dahı cekemedım. Bebegıme mama verdıler eltım baktı benle doğum yapan herkes bebegını alıp çıktı benı çıkarmadı hastane. Burnumdan ıcerı çubuk sokup ıcıne narkoz sıktılar yıne de gecmedı. Kahve su ne ıctıyswm nafıle. Hastanede 3 gün kaldım özel olduğu ıcın artık günlük 1.600 lira verecek durumum kalmadı ve ımza verıp çıktım eve geldım hersey zehır gıbıydı bas ve bıyun agrım dıkıslerım üstüne mastıt olmak uzwreydım sureklı gogusleırmı sağıyor esım ve eltım hep yara… tam 5 gün bu agrıyla kıvrandım sonra yavaş yavaş gectı ve spınal olduğuma bın pısman oldum. 5 gün sonra bas agrım gectı ve bebegımı yavaş yavaş aldım emzırdım kontrolüne bıle ben gıdemedım. Allah razı olsun eltım annemı aratmadı. Sımdı bebegım 22 günlük gaz sancıları var ama coookkkk güzel🥰 bense bu kadar stres yapıp doğumumu bu özel günü kendıme esıme bebegıme zehır ettıgım ıcın bın pişmanım keske hıc kafaya takmayıp umursamasaydım belkı de böyle olmayacaktı. Sıze tavsıyem son gunlerınızı en mutlu sekılde gecırın mutlu anne mutlu dıgum mutlu bebek sağlık demekmıs ve spınal olacaksanız yan etkılerını araştırın… rabbım o kapıda kalan her kadına yardım etsın. Benım bu durumum kardesım dedıgım o ınsanı sılmeme sebep oldu keske hıc umursamasaydım. Benım hıkayem de böyle 🥰 eşiniz yanınızda olsun zaten rabbınız de var gerısı boşmuş 🙏