Duyguch01 Kızlar sağlık ocağının yaptığı testlerde tiroidlerimde problem çıktı. Gebeliğe engel olur mu bunu yaşayan var mı?
Faness Duyguch01 bence olmaz benimde bi inip bi çıkıyordu. Hamile kaldığım zaman doktora gittiğimde keseyi gördük tsh 5 çıktı dahiliye ilaç verdi hemen,düzenli kullanıcam 🫠
Heaven61 Duyguch01 Hayır olmuyor canım,39.haftama gireceğim tiroid problemim vardı düzenli ilaç kullanıyorsun zaten düzeliyor.Aralıklarla kan alınacak ve bakacaklar.
Merveclnk Duyguch01 evet gebelige engel oluyor kaç çıktığına bağlı gebe kalmak için 2 buçuk altında olması lazım tsh oranınızın. Gebe kaldıktan sonra da düzenli ilaç kullanılması gerekiyor bebekte zeka geriliğine neden oluyor aynı oranı korumak zorunda kalıyorsun ben troit hastasıyım.
Meers Merveclnk gebeliğe engel değil gebe kalınır 2.5 üzeri troit değeriyle ama bebeğin nörolojik gelişimi açısından önemlidir özellikle ilk trimesterde o yüzden 2.5 altında tutulması gerekir ilaç almak yeterlidir
Merveclnk Meers ben asla gebe kalamadım 2 buçuk üstüyle bile ki aile hekimi kalinamaz diyor bizlere söyle de bir durum var prolaktinle balglantililar ister istemez kalinamiyor zaten biri çıksa biri çıkıyor düzenli regl olmayı engelliyor herseyi malesefki.
1234momsss Duyguch01 sağlık ocağındaki troid sonuçları genelde bozuk çıkıyormuş bekledıgı ıcın dahileyeye görünün önce zaten ordada çıkarsa gerek görürse doktor ilaca başlar
Meers Merveclnk sizinki sadece tsh bağlı değildir ben kaldım çünkü tsh 2.5 üzerinden farklı sebepler olabilir
Merveclnk Meers dediğim mantık işte tsh çıkınca prolaktinim de çıkıyordu biri çıksa biri çıkıyor ikisini düzene sokunca kalabildim ama tsh herseyi etkiliyor regl bile olamiyorsn düzenli.
Mikayla Duyguch01 benim tıroid bezim hıc yok normal yollarla hamıle kaldım. Sadece her ay duZenlı bır sekılde tsh a baktırın. Doktorunuz dozunu ayarlar
SeymaYasar Benim hamilelikle birlikte tshım yükseldi 8.5buçykla başladık aylık kan testleri yaptırıyorum ve dahiliyeye sonuçlarımı gösteriyorum sanırım doğuma kadar böyle devam edecwk devamlı ilaç tedavisindeyim şuan