Vera09 Leylamom doktora gidip kan tahlili yaptırın bir de kardiolojiye görünün bişey çıkmazsa normaldir ben de cebelleşiyorum çarpıntıyla
Naziminverasi Leylamom benim hep 110 115 bazen ağzımda atıyor gbi kalbim kardiyolojiye gittim hamilelikte çok normal olduğunu bebeğe kan akışı için vücut yapıyor dedi ilaçla düşürmeyiz nabzını dedi sağlıklısı bu dedi kendini korkutmadan sakin kalmaya çalış yinede danış tabi ama bana söylenen bu
Ipeksu Leylamom 7.aydan itibaren yaşadığım tek sorundu şükürler olsun doğum yaptım ve geçti taşikardi deniliyormuş hiçte birşey yapmadı doktorum o çarpıntıyla nefesimin kesilmesi olan bana oldu
Leylamom Gulak canım tansiyon yüksek değil,trioid çıkmadı.doktor kansızlıktan ola bilir diyorda ben korkuyorum ilk gebelik.kendim hiss etmiyorum tansiyon ölçerken hep 110 görüyorum☹
Erenediz Bunu kesinlikle doktorla görüş ben geçen hafta artık son raddeme geldim 33 haftamda dayanamıyorum diye ve sancılar bile başlamıştı artık gebelik zehirlenmesinden şüphelendiler önce tahliler yapıldı kardiyolojiye gittim acil sezeryana alıcaz duruma göre dendi zehirlenme çıkmadı bnde cok şükür o gün almadılar amelyata bir günde takip cihazı takıldı nabız 160 lara cıkmış cok kez aşırı yoğun basınctan bebeğe kan oksijen gitmemeye başllamış kilo alamamış ben ölçerken 120-130 görmüştüm en yksek. Kan cıvıltıcı başladılar bide nabız düzelmesi için hap oda 3 gün iyi gitti sonra yine yoğun çarpıntım başladı hapın dozunu artırdılar şimdi bu hafta bakılcak bebek kilo aldımı almadımı dr yinede dedi dayanamıyorum diyosan alayım doğuma diye ama ben biraz daha dayanırım dedim yatarak gün geçiriyorum ayakta beş dakika dolansam bir saat çarpıntım sürüyo o yüzden vc dısında hep yatış. O hafta gitmeseydim ama Allah korusun daha kötü sonuc alabilirdik belkide
Erenediz Bide ben aylardır her gitmemde söyledim çarpıntım oluyor diye normal normal dediler hep ama normal olmayacak kadar fazla oluyodu çarpıntım kötüleniyodum cok çabuk yoruluyodum kendimi zorlayım diyodum bu sefer kasılıyodum abartıyorum sanıyolardı hep
Gulak Leylamom Leylamom benimde oyleydi amabenimki tansiyondu cok gec fark ettik bende göstermiyordu bu yizden bebegimi kaybettim ama hayirlisi herseyin bi dahiliye git baktir
Leylamom Gulak Çok üzüldüm canım.hayırlısı olsun.sorularım için kusura bakma ne olursun endişeli olduğumdan.acaba sen tansiyonunu hep ölçüyormuydun?görünmüyor dedin ya kaç oluyordu tansiyon?
qlshozlkr Naziminverasi Sanırım tansiyonla nabzın ayrımını bilmeyen çok hamile var 😫 Benim de nabzım hep çok yüksek doktorum normal dedi,sıkıntı yüksek tansiyon olması.
Gulak Leylamom canim benim 4 aylik olunca bi ozeldeki doktor tansiyonum cikabilir demisti bende ondan sonra olcmeye basladim tansiyonum baya yuksek cikiyordu bebekte etkilenmis tabi bundan gizli tansiyin dogumdam sonra kalici oldu zaten
qlshozlkr Leylamom Normal canım,normal değil diyenler neye dayanarak diyor merak ediyorum. Benim özellikle 5.ayım bittikten sonra özellikle yemeklerden sonra nabzım çok yükselirdi doktorum normal derdi ki bi sıkıntı yaşamadım çok şükür. Sıkıntı olan tek şey YÜKSEK TANSİYON.
Leylamom qlshozlkr teşekkür ederim canım içim rahatladı.doktor kardiologiye git dedi inşAllah hiç bir şey çıkmaz normal derler
qlshozlkr Leylamom Rica ederim canım 🥰 Eğer yüksek olan nabızsa hiç sıkıntı yok,düşük tansiyonsa onda da sıkıntı yok,tek sıkıntı yüksek tansiyon,bişe çıkmaz içini rahat tut.Doktora bile gitmene gerek yok,ben tansiyon aleti aldım her gün evde kendim ölçüyorum.