Merhaba hamiş annelerrr doğum yapalı 11 gün oldu henüz yeni hikayemi paylaşma fırsatı buldum🙈malum acemiyim ilk hamilelik ilk doğum ilk bebişş❤️Bende burada pozitif doğum hikayelerini okuyup acaba banada nasip olacakmı derdim çok şükür olduu darısı tüm hamislerin başınaa 🤲
Gelelim doğum hikayeme;
Doğumum 39+5te oldu.Fakat 39. Haftya girdiğimizde Çerkezköy’de baştan beri takipli olduğum olduğum doktoruma nst+cati muayenesi kontrolüne gittim.Nstde bebeğin kalp atışları 100e kdr düştüğünü gördük doktorum kalp atslarni beğenmedi tekrar nst cektrdi yine aynı beni apar topar ultrsona aldı kordon dolanmasi diye şüphelenip hazrlkli ol sezeryan olablrsn dedi beni heyecan aldı çünkü o sebeple gtmemstm ben nyse ultrasonda baktı bisi yok herşey yolunda çatı muayenesi yaptı acilmam hic yok çatim müsait ama bebek kanalda değil 🥺doktor üç gün sonra tekrar nstye gel dedi tm dedm üç gün sonra gttgmde yine bebgn kalp atışları düşük tabi bana doktorm bebegn hareketli diye normal karşılıyorum ama olurda harektszlk frkedersen direk acilden giriş yapiorsn sezryana aliorm seni dedi tm dedm ve her gün daha tereddütle bedenimi ve bebisimi dinlemeye başladım.Uc gün sonrasnda gel dedgndede gttgmde nstde yine kalp atışları düşük carmsbaya gün verdi o zmna kdr doğurursan ne ala doğuramzsan sabhtn giriş yapiorsun suni sancyla baslatiorz doğumu dedi bebek kanalda degilken kalp atslari düşükkn suni sancı uygunmu diye sordm demeycegz fln dedi ve ben odadan çıkınca doktor degstrmye karar verdim.Annemler İstanbul’da oturuyorlar ve ben burada doktr tavsiyesi isteyen herkese istnbulda ahmet yavaş demiştim.Apar topar hazrlanip cumartesi yola çıktık pzrtesi doktra randevu almstm.pazar akşamı çok feci bi ishal.oldum yediğim dokundu sandım ama değilmiş vücut kendini temzliormus🙈 pazrtesi sabh 7de sancilarma uyandm 10 dakikada bir geliyor ama resmen İshal sancısı sadece sancı grdgnde iki buklum kalıyordum 5 saniye snra gecince herşey normal.Ben 8e kdr dayandım sonra esimi uynadrp sancilarm olduğunu söyledim hizlica çıktık hasnteye gttik tabi ben doğum sancısı diye dusunmedgm için hastane çantasıni evde bıraktım en kotu ablama derim getirir dedim nyse hasnteye vardık doktr yeni gelms asistanina sancm oldgunu duramadgmi soyledm hemen beni aldı doktora durumu izah ettm kalp atslarni fln ultrsonda kontrol edip nst be çatı muayenesine yöneltti beni çatı muayenesinde 4 cm açıklıgm olduğunu söyledi doktrum eğer hazrsan doğumu başlatalım dedi tm hocam dedm suyumu patlattı (hicbirsey hisstmedm tek hisstgm bacaklarmdan akannsicak suydu) vee artk doğum başladı hizlica bni gydrip odaya aldilar eşim yanımda ablami aradm cantalarimizi getr diye odaya alndgmda saat 10.20ydi suni sancı taktılar nstye bağladılar sancilarm suni sancyla birlesince birz artti ama dayanlmayckngbi değildi saat 10.45te ebe gelip kontrol ettgnde 9 cm açılma olduğunu ve artk ikinmam gerektgni söyledi bebek hala kanalda değil 🥺suni sancıyi komple kapatıp kndi sancilarmla ikindim ama bebek ufak olduğu için kanala girmedi 2 saat ikinmanin sonucunda en son ayaga kalkp yatagn kosesinde comeldim sancı gelince ikindim ucuncu ikinmada bebis kanala girdi ve hızlıca doğumhane ye gttik vee burasi çok önemli hemsirem uyardı soyledgmzn dışında ikinirssan dikisin çok olacak biz demedgmzsurece ikinma dedi ama ne fydaaa o an nefesi gidim gidim aliorsn bebek baski yapior makata siddetli ikinmak istiorsn nyse benm ikinmamak için verdgm savaşta bebek kndi kndine çıkmaya baslaynca doktra acil uyarısı yapıldı kosarak geldi giyindi ufak bi kesik attı bebeğin kafasni çıkardi snrada vücudu hemen ağladı oğluşum 2914 grm doğdu 😂
Sonrasında bebegn esi kndi kndine düştü doktorum dikmeye başladı kac dikis dedgmde dıştan bir içten iki tane ama estetik dikiş yapiorm dedi tm dedim snrasnda karnmanbasarak kanı akittilrr bni sandlyeye oturtup bebegimi kucagma verdiler kapıdan çıkarken eşimi gordm hemen aglamaya basladm oda bnmle ağladı fln 13.20de iceri grdm 13.30da dogumu yaptım.aksaminda taburcu olabiliordm aama bir gece kalmk istedm ertesi gün oglene doğru hasnteden çıktım akşam 7 gbide Çerkezköye evime geçtim herşey o kdr hızlı ilerlediki Meryem ana otunu bile okuyup suya koyamadım o kdr hızlı açılma oldu.
Rabb’im İsteyen Herkese Nasip Etsin İnşallah 🤲
Varsa sorularnz sorablrsnz ❤️