yesimkhy Merhaba hamiş arkadaşlar günaydın öncelikle hayırlı cumalar 23.haftalık hamileyim bugün tetenoz aşısını için saglık ocağına gitmiştim bana 24 haftalık bitiminde şeker yüklemesi yapılıyormuş benden sıvı glikoz istendi eczaneden alırsın dediler nasıl birsey ne gerekli bilen var mı aranızda saglık ocağınada yaptıran?
Asiyeomur yesimkhy saglik ocağında yapıldığını ilk kez duydum canım benimde doktorum istedi hastanede merkez laboratuvarunda yaptirdm
Elcnerdgn Ben sağlık ocağında yaptırmadım canım. Direk doktorum yaptı bunu istersen kontrole gidince doktoruna sor doktorun öneriyor mu diye öneriyorsa oda yapabilir. Yada sen istiyormusun yaptırmak oda önemli tabi istemiyosan yaptırmak zorunda da değilsin ama bence yaptır. 24-28haftalar arasında yapılan bir uygulama. Eczaneden alıyorsun onu içmeden açlık sekerine bakılıyor onu iciyorsun onu içtikten sonra da kan alıyorlar bakıyorlar yani bu şekilde uygulamalı bir şeker yüklemesi oluyor. Benim gittiğim hastanede kendi verdi glikozlu iceceği 3kere kan verdim bu kadar 27.haftamda yaptırdım ben
yesimkhy Asiyeomur canım hastanede de yapılıyormuş doktorum istersen saglık ocağında da yaptırabilirsin dedi teşekkür ederim
deleytedmom257 Bende sağlık ocağında yaptırdım cnm doktorum yaptırabilirsin dedi.28.haftaya kadar yaptırabilirsin.eczaneden doktorun kaç mg. Glikol isterse ondan alıp içiyorsun aç karnına.kan fln alıyorlar.zorluğu yok yani.hastaneye ekstradan para vermene gerek de yok😊