drmeri öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde ilk geceliğine preeklemsi yaşadım. Tansiyonum 14-15 çıkıyordu 24 saatlik idrarda protein kacagim 499 çıktı. Hafif preeklemsi teşhisiyle 3 günde bir kan idrar nst şeklinde takip edildim. 30. Haftada başladı çok şükür 38+3 te sezaryen oldum ama kızımda kilo almasında sorun yoktu. Şimdi ise preeklemsi gecirenlerde tekrarlama olasılığı yüksek olduğu için en başından corasprin başladım. Detaylı ultrasonda bebeği besleyen damarlarda çentik ve direnç çıktı ve preeklemsi ve gelişim geriliği şüphesi baslati. 21. Haftadan beri karın çevresi ve boyu 1-2 hafta geride. Yavaş kilo alıyor ama alıyor. Sizinde preeklemsi sebebiyle muhtemelen damarlarda direnç oluşmuştur. O nedenle bebeğin doplerine bakmak önemli. Bebeğe giden akimlarda sorun yoksa oksijen yeterince alıyorsa bekletebildikleri kadar bekletiyorlar. Özellikle kritik hafta 34. Hafta. Bu neden 34. Haftaya kadar tutmaya çalışıyorlar özellikle doktorlar. Eğer icini rahat etmiyorsa tabiri hastaneye yatış yapmanız sizin için daha iyi. Bende aynı sizin gibiydim o nedenle sizi çok iyi anlıyorum. Vakit kaybetmeden doppler a girin ve doktor tavsiyesine göre hareket edin. Rabbım hepimizin evlatlarını vaktinde sağlıkla kucaklarimiza almamızı nasip etsin inşallah 🤲🤲🤲