Elifden Kızlar doğum parasına hak kazanmak için 90 gün sigortalı olmak gerekiyormuş ben şuan çalışmıyorum 3 4 aylık bir iş bulsam dedim doğum parası almak için var mi öyle yapan şuan 13 haftadayim hamile olduğumu söylemeyip ise girdikten sonra söylesem beni haklı fesihle isten cikarabilirler mi var mi başına gelen
miniktirtilim Elifden oyle degil canim o is son 90 icinde ssk yatmasi lazim evet ama geriye dönük son 3 yil icinde calisiyor olmaniz lazim yani belli bir gün sayisi var Mesela diyelim 2019 full calistiniz 2020 full calistiniz 2021 de 6 ay calistiniz ara verdiniz suan 90 gun yatirsaniz yararlanamazsiniz Prosedür biraz degisik
Gamzesaa Elifden malesef kabul edilmiyor ben 5 6 haftalık hamileydim bi sürü iş teklifi aldım ama hamile olduğumu söylediğimde kimse kabul etmedi erken dönem olmasına rağmen
Pinar41 Ya doğum parası almak için değil ama bende çalışmayı dişündüm bu şekilde hamile olduğumu söylemeyip, fakat işe girmeden önce sağlık raporu çıkarıyorsun orda illa kontrol edince anlaşılırız hamile olduğun
Elifden Pinar41 haklısın sağlık raporu aklıma gelmemişti en son detaylı sağlık raporu istemişlerdi akciğer filmine kadar
Elifden miniktirtilim teşekkürler cevabın için benim sigortam hep parça parça bu yıl da haziranda bitti sözleşmem aralıksız 3 yılım yok lanet bir sektördeyim maalesef eğitim sektörü eylül-haziran yapıyorlar sözleşmeyi
babyyildizveannesi miniktirtilim hayır böyle bir şart yok ben 2 yıldır sigortalıyım ilk yılıda tam aktif çalışmadım buna rağmen son 1 yıl primlerim ödendi geriye dönük 90 gün prim şartı var bunun dahilinde 32. Haftada çalışamaz raporunun girdisiyle başlıyor. 56. Gün doğum sonrası raporuyla bitiyor süreç.
miniktirtilim babyyildizveannesi ama bana bu sekilde asla odeme cikmadi yani ben gebelik oncesi tam 1.5 yil çalışandım isten ciktim ve 3 ay sonra gebe kaldim asla rapoe veremeyiz alamazsın dediler direkr ssk ile görüştüm
Gamzesaa Sedakrbdk 32. Haftadan sonra doğum iznine ayrılacaksınız ya 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 16 haftalık ücret aslında rapor parası gibi düşünün
Eparlak miniktirtilim işten çıktıktan sonra aktif olarak sigortalı gözükmüyorsun ki. Normal yani çıkmaması