Gulcandnrts Merhaba arkadaşlar doğum yapalı üç gün oldu basurum var büyük abdeste çıkmam gerek ama korkuyorum dikislerim çok ilk gebeliğim ne yapabilirim
Eymensmom35 Gulcandnrts seni anlıyorum canım çok zorlama dikişlerin de orda değil zaten sıkıntı yapma birşey olmaz
Mine1 Gulcandnrts Geçmiş olsun çok zor ben de aynı durumdan geçtim Kayısı ye bol bol, hoşaf ve kesinlikle bol su tavsiye ediyorum bir de büyük çişimde klozete oturunca daha çok ağrı yapıyordu ayakta klozete doğru biraz çömelir pozisyonda ilk çıkışın olması beni rahatlattı sonra daha rahat klozete oturmamı sağladı dikişler boyunca her tuvalet bu şekilde geçti Ayrıca çok bekleme ki iyice sertleşmesin bu sefer daha kuvvetli ıkınma sıkıntısı olmasın
NeeSalman Gulcandnrts canım hiç korkma ben çok korkup gözümde çok büyütüp kendimi kasmıştım ama hiç zorlanmadım yaparken . Sen sıvı ile beslenmeye gayret et ve kayısı hoşafı tüket ki yaparken öyle çok zorlamasın seni.
Mrv135 Gulcandnrts Ben kabızlık için probiyotik kullanıyorum çok işe yaradı isterseniz onu bir deneyin çıkarken zorlamıyor biraz beklerseniz hatta kendiliğinden çıkmaya başlıyor tam net geldiğini hissettiginiz anda tuvalete gidin ama erken gitmeyin.
Aslihanfs Her tuvalette taharetinizi mutlaka ılık su ile yapın böylelikle sızlamaz dikişler ve en son saç kurutma makinesi ike kurutun en önemlisi kuru kalması cünkü
[silindi] Kuru kayisi , kefir , probiyotik yogurt ve kayisi hosafi. 2 hafta once dogurdum , en iyisi :)
Mine1 Gulcandnrts Ben de aynı durumdaydım evet çok zor ama korkma dediğim gibi yaparsan baskı daha az oluyor ve çıkışı kolay oluyor bekletirsen sertleşecek bu sefer daha zor olacak dikişlerinde artık iyileşmeye başladı hiç sıkıntı etme
Gulcandnrts Mine1 dört gün oldu fitil kullandım bugün çok az çıkmıştım ama kanamam çoğaldı ve ağrım fazlalaştı 😔
Cemssceren Her normal doğumda dikiş oluyor mu, kafalarına göre makata kadar kesiyorlar mı, kendisi mi yırtılıyor? Korkmamak için video izlemiyorum normal doğum istiyorum korkutmadan açıklayabilir misiniz?
yabansena Cemssceren ıkınmana bağlı doğum anındaki ıkınma hızına göre kesi atılıyo. Doktorum hadi öyle bi kuvvetli ıkın ki kesi atmayayım dedi boğazım kurumuştu yutkunduğum an kesi atmıştı. Normalde herkesin çok farklı oluyo doğumu o yüzden siz kimsenin hikayesini dinlemeyin bence. sadece nefes al nefes ver şeklinde bi alıştırmalar yapın. Doğum anında en çok doğru nefes ve ıkınma rahatlatıyo.
Ebru_cekin06 Cemssceren zaten kessede sen hissetmiyorsun Canım ben hissetmedim dikilirksn hafif hissettim o korkulxak bisi yok sakin ol
Gurbetkusu_43 DidemDnnz Ne alaka şimdi anlamadım? Belli ki sen sezaryen oldun yada olacaksın yoksa bu kadar art niyetli yaklaşmazdın! Çünkü bu kabızlık sorunu normal doğumda da sezaryen de de dikişe zarar verebiliyor. O yüzden Cahil cahil konuşmaya gerek yok bence.
Gurbetkusu_43 Gulcandnrts Ahhh o sorunu ben çok iyi bilirim 😢😢 üstelik benimkine kesi atılmadı kendiliğinden yırtıldı oda biraz düzensiz yırtıldı makata biraz kalmıştı. Neredeyse makata yaklaşmıştı dikişim. Ah bi kabızlık çektim anlatamam. Ağlaya ağlaya yapıyordum ihtiyacımı. Mutlaka eczaneye sorup bi ilaç kullanın bence. Ben günde bir litre kayısı meyvesuyu bitiyordur şahsen bende hiçbir işe yaramıyordu. Ama ebe bir ilaç yazdı o çok işe yaradı. Dualar ediyordum kadına 😌
DidemDnnz Gurbetkusu_43 sezaryen istiyorum diyenlere saldıran normal doğum faşistlerinden misin? Neden bu kadar yükseldin ki şu an?
Gurbetkusu_43 DidemDnnz Yorumlarıma bakabilirsin hiç bir zaman böyle bir ayrımcılık yapmadım. Ayrıca alakaya maydanoz olan sensin. Alakasız bir yorumda bulunupta daha da kendini rezil etmektir bu başka birşey değil.
NeeSalman Gulcandnrts ben bu şekilde tükettiğimde 4. Günü yapmıştım ama doktorum çok korkuyorsan sana ilaç vereyim dışkını yumuşatsın demişti
eyuphaneylul1422 Gulcandnrts benım ilk dogumum o sekıldi her tuvalete gıttıgın de canım maşrafya ılık su tentirdiyot karısımını kullan o kadar rahatlatıyor ki dene bak