anneolmakzoramagulusuyeter
Canım ilaç içmeyi inanki bende sevmiyorum hatta doğumundan bir süre sonra bırakmıştım ama troid öyle bir şeyki vücudun orkestra şefi diyor doktorlar;) ilaç içmediğim zaman anladım ben saçlarım dökülüyor gene dökülüyor ama daha fazlası düşün vücutta yorgunluk halsizlik kabızlık zaten başlı başına anlıycan bunları yaşayınca ilacı hiç bırakamadım. Ama gebelikte mutlaka 2,5 altı olmalı. Düşer ama ilaçlar düşürüyor 50 yetmezse hafta sonu 75 kullan hafta içi 50 diyor bakıyor bi sonraki ay yteersiz kalırsa hafta içi 75 hafta sonu 100 diyor vs vs ama düzenli kontrol devam. Şöyle ki bi komşumda da var 2. Gebeliğinde kullanmamış çocuğu sağlıklı. Kullanmasak ne olur diyenler varya ;) ama senin ki olmayabilir bilemeyiz ki çünkü bebeğin beyin gelişimine etki ediyormuş. Erken doğum riski bence herkeste olabilecek bir durum bunun hastalıkla vs ilgisi olmadığını düşünüyorum. Ablamın ilk gebeliği 34 haftalıktı diğer 2 doğumu da zamanında oldu. Hatta ilk gebeliği gebelik şekeri sınırda çıkmış diyet ve yaptırmıştı doktor. 2. De pıhtılaşma çıktı hergün iğne yapıyordu3. De bişey çıkmadı Allahtan. Yani burdan da anladım ki her gebelikte farklı olaylar yaşanabiliyor;) yeter ki siz sağlıklı olun süreci başarıyla tamamlayın;) ama Brezilya cevızı var bınu denedim cerezcilerde satılıyor ve bir cerez türü tipi yenidünya çekirdeği gibi kahveli renginde tadı badem ceviz gibi içerisinde bol miktarda selenyum varmıs kuzenim de troidli hamileydi ben hiç bilmiyordım defi troid için kullan diye o yiyorum ilacını kullanmıyorum demişti. Sonra bir ay ilaçla denedim 1 lerdeydi ;) ilaçla 3 ten asagıya düşmeyen tiroidim;) sonra sadece Brezilya cevizi yiyip yaptıracaktım ilaç kullanmadan fırsatım olmadı şimdi gene de akşamları 2 tane yiyorum hemde ilaç da içiyorum;) içerisinde selenyum olduğu için troid değerlerini düşürüyor ama fazlası da zarar canlarım 2 den fazla yemeyin derim. Gene de bir araştırın internette de satılıyor ama ben bilemedim. Zaten çok pahalı kg 300 lerde yerken sayarak yiyebilirsın ancak😂 Tuğba kuruyemiş ve can kuruyemişte satılıyor bircok cerezcidede yok ;) haberiniz olsun ama gebesiniz genede ilacınızı takıp edin. Çünkü demek istersen 1 ay yiyip tahlil vereceksin o yüzden bebgın sağlığı açısından ilacına devam et… doğuma kadar sabret canım kim sever ki ilaç içmeyi çok şükür devası o dur insallah sağlıkla kal canım 🥰🥰🥰