Merhaba hanımlar. Bugün 39.haftamda ikinci sezaryenle doğurmuş bulunuyorum 🌺
Doğum hikayemse şöyle; 38. Haftada gün verildi bugün sabahtan geldim hastaneye. Bu arada devlet Hastanesi’nde yaptım doğumu. Tansiyon,nst,muayene derken saat 10 buçuk oldu.. ve ben önceki akşamdan bişey yememiştim ama sabah 8buçuk gibi bi kaç yudum su içmiştim. (Bu da ağlama isteği gelmişti hastaneye giderken onu bastırıyım derken unuttum içmeyeceğimi ve bu kaç yudum içtim) Doktor sorunca da söyledim su içtiğimi. Çok kızdı bana🤭 normalde hemen gireceğim ameliyata akşam 5gibi anca girebildim.
4buçuk gibi doğumhaneye aldılar beni. Ortalıkta o kadar çok insan var ki okul gibiydi aynı. En az 15 kişi stajyer öğrencilerdi. Bulunduğum odada 25-28 haftalık arası birileri vardı. Sancı çeken hasta sesleri geliyodu diğer odalardan. Odadaen sakin ve risksiz bendim sanırım o ana kadar. Bizle Hep asistanlar öğrenciler ilgileniyo hastalarla damar yolu açma, sonda takma, nst ölçümü hep onlar yapıyor. Ben sıram gelene kadar nst deydim hep.. tüm kıyafetimi çıkarttılar önlük giydirdiler üstüme bi çarşaf örtüler öyle nst kan şekeri tansiyon ölçümü yapıldı. Sonra saatim gelince sondayı taktılar 🤫 en çok acı çektiğim nokta burasıydı. Uyuşturmadan taktılar ve ben kendimi çok kastım. Uyuşturunca taksanız dedim, öyle bişey yok dediler. Sonra beni tekerlekli sandalyeye oturttular ama o sondayla öyle zorlandım ki sanki altım hep sırılsıklam ıslak gibiydi. Bi süre sonra sedyeye aldılar bende heyecan iyice başladı. Geri geri sadece tavana bakarak götürüldüm başım döner gibi oldu. Geri geri dönüp ortama, gittiğim yere bakmaya çalıştım falan. Sonra ameliyathaneye geldim. Orda anestezi Dr vardı bana hoşgeldin falan dedi. Ordaki ameliyat masasına geçirdiler bi yandan da koluma tansiyon aleti taktılar. parmağıma da bişey taktılar. Anestezi Dr öne eğilmemi başımı göğsüme yaslamamı söyledi. Sırtıma bişeyler sürüp ufak bi iğne geliyo dedi. Kan aldırırken yaşadığımız acı kadardı ağrısı
Önce bi yanma hissettim sonra yavaş yavaş sıcaklık hissettim bacaklarımda.. sırt üstü yattım ve beni örtmeye başladılar. İki Dr geldi biri öğreniyo gibiydi daha çok
Onlar beni örttükçe ben bi garip olmaya başladım başım döndü sersem gibi oldum. Bayıldım mı yoksa sakinleştirici miydi tam bilmiyorum gözlerim kapandı garip bi rüya gördüm çok ağır hissettim kendimi. Sonra gözlerimi açtığımda ağzımdan hava veriyorlardı iyi misin falan diye soruyolardı. Güç bela iyiyim dedim, noldu diye sordum. Nabzın düştü biraz dediler tekrar iyi misin diye sordular. O ara kesmeye başlamışlar beni, erkek olan Dr kadın doktora anlatıyor bişeyleri. Anestezi uzm.da benle sohbet etti çok cansız hissediyodum ama kendimi. Sonra bebeğim çıktı onu da anestezi uzmanı söyledi kız bebek dünyaya geldi diye. O andan sonra sadece kızımı izledim. Önce bi sildiler beze sarıp yanıma getirdiler öptüm,pamuk gibiydi aynııı🥰😍 bezini bağladılar kız bebek olduğunu gösterdi bak istersen diye. sonra alıp götürdü. Doktorlar beni diktiler. Sonra müşahede odasına çıkardılar. 1saate yakın sanırım sonrasında getirdiler bebeğimi. Eşime ameliyata alıyruz diye haber vermişler ama çıktığımı haber vermemişler. Eşim güçlükle bulmuş bulunduğum yeri aradan 2 saat geçmiş çünkü. Bu arada ben de ayaklarımı hissetmeye başladım beklediğim odada. serum takmışlardı rahim kanaması olmasın diye. Onun bitmesini bekledim. O ara bebeğimi ve refakatçi mi getirdiler. Bebek hemşiresi mememi tutturmaya yardım etti memeyi tutunca sık sık emzirdim kolostrum gelmeye başladı. şuanda da süt geliyo gibi sadece emziriyorum kızımı.. odaya geçtim kızım yanımda uyuyor, baş ağrım olmadı ama omuzlarım sırtımın üstü ağrıyo uyuyamıyorum 😔😔
Benim de hikayem böyle, çok panik yaptığım için bence biraz panik oldum hassas noktaları bu yüzden yaşadım diye düşünüyorum onun dışında normal bi süreçti. Kızımı sağlıkla kucağıma aldım. Darısı tüm bekleyenlere olsun inşallah 😍🤲🌼