tlnm Kızlar merhaba, aranızda normal doğum yapıp süreci biraz anlatacak olan var mı? Çok mu zor, uyuşturuyorlar mi hiç yoksa hiç bişey verilmeden mi yapılıyor, ne kadar sürüyor süreç nasıl oluyor, suni sancı hep gerekiyor mu falan
mommytobe_ tlnm suni sanci senin sancin yetersiz oldugunda veriliyor sanirim. Uyusturulma konusunda da epidural istersen oyle yapiyorlar cocugu ikiniyosun ama agri hissetmiyosun ama zor bi igne sonrasinda bel agrisi cektik diyenler de var. zor tabiki ama kesi yirtik olmadi surece bebek de normal donerse rahat da atlatilabilir🙏🏻
Hilal-95 tlnm Suyum geldi saat 12 tam hastaneye gittik kuzum sancılarım nstde cıkıyodu ben hısstmiyordum snra 2 gibi başladı sancılarım bebeğe odaklandım sadece ağlama bağırma çağırma yok dayanıcam bebem için dedim nefes egzersizi cok dınlemıstım sürekli tekrarladım plates felan cok yapmıstım ordada yaptım devletde doğurdum odada tek basımayım kımse yok herkes kapıda almıyolar bende gitmedim ağlıyorlar diye ailemın yanına saat 8 oldu yat daha kalkma dediler yattım dancılar geliyor 3 dk geliyor snra ıkınmaya basladım suni felan almadım cok şükür ebe yardımıyla acılmam 9 bucuk felan olmusdu 11:10 oğlum doğdu çok şükür tabıkı ağrısı acısı feln oluyor ama dediğim gibi bağırmak felan insanı yormakdan baska bi işe yaramıyor inşallah sağsalım alırsın🥰
gldn065807 tlnm gece 4 gibi suyum geldi sıfır Sancı çıkayım hastaneye gideyim derken 5 oldu saat hala sancım yok net ye bagladı sancı var ama ben hissetmedim saat 6 gelirken çok hafıf adet ahrısı gibi basladı 7 de baya artık tamam doğum olacak dedim doktorum kasılmalarını telefondan takip et 2 dakikaya düşerse hemen haber ver dedi aynen de öyle yaptım ebe geldi hemen dogumhaneye dedi 5 dakıka bile sürmedi dogumum iki tane dikisim vardı ve uyusturarak atıyor dikişi hiç korkma doğumdan sonra sankı sen değilsin o dogumu yapan ben sunisancı falan almadım çok güzel ve çabuk oldu şükür yani toplasan 1 saat sürmedi
kahvesever__ tlnm ben epidural doğum yaptım sonrasında bel ağrısı kalıyor ama doğum da hiç bir şey hissetmiyorsun sadece ben dikiş atılırken hissetmiştim
tlnm mommytobe_ epiduralde de ikinamadigin için karnına bastırmak zorunda kaliyorlarmis diye duydum öyle olursa istemem diye düşünüyorum
tlnm Hilal-95 çok teşekkür ederim😍 hiç agrikesici falan yapıyorlar mı peki dikişe gerek olduğunda uyusturuyorlar mi
Pnrtrz tlnm 40+3 deydim aksam uzerı 5 gıbı evde uzanırken suyum bırden patladı evet resmen içimde bisey patlattı şarıl şarıl su akmaya basladı hemen eşim annem hastaneye gıttık suyum coktu hala akıyodu ama sancım yoktu mecbur yatakta nst ye bağlayıp sunı sancı verdıler işte o anlatılmaz yasanır denılen bı acı 😖 yatarak o sancıları gecırdım ve 3.5 saat ıcınde acılmam cok oldu doguma aldılar fakat ıkınma kısmıda cok zor beynım patlayacak sandım ve coook zorlandım kesi atıldı bebek öyle alındı sorası eşin cıkmasını yada dikişleri falan hatırlamıyorum ölmüş gibiydim ve şunuda söylemeden gecemıycem yok bebeği koynuna koyduklarında herseyı unutuyosun falan dıyorlarya yok öyle bısey hıcbıseyı unutmuyosun sende orda cunku ölüp dirildin o an bi kendınle kalıyosun yani bende öyle oldu uzun oldu bıraz korkmanı ıstemem ama benım çook zordu şimdi 2. Ye hamıleyım ve sezeryan olmak var aklımda bılmıyorum hayırlısı olsun hepımız ıcın canm
Deemetibostnci Pnrtrz yazık edersin sezeryanla kendine ikinci kış gibi hemen çıkıcal çatın açıldı artık bende sen gibi biri zor yaptım ikinci sabah ezanı sancım başladı evde çektim hastaneye girmemke doğurdum dikişsiz hemde Bi nefes de çok rahattı
Nurysr Hilal-95 ben devlette doğum yaptım kedi atılırken uyuşturma olmadı ama kediyi ben kendi sancimin yanına zaten hissetmedim. Yani sancimin şiddeti daha ağırdı. Doğumdan sonra, dikiş yapılmadan önce uyuşturdular
Deemetibostnci İki dogumum var birinde az Bi suni aldım ikinci de almadan hemen dogum yaptım evde sancını çekip gidersen rahat edersin
Elifsntrk tlnm Herkesin doğum şekli farklı kimseye kıyaslayarak doğum planı yapma zaten bebeğin geliş şekli de son dakikaya kadar değişebilen bişey ama yaptığımız için soracak olursan epüdralden sonra ağrı kalmayanı sıkıntı yaşamayanı hiç duymadım. Nasıl doğum yaptın da dersen ben sadece tramva derim… Defalarca kansız kalıp bayılmam çocuğumun kanalda sıkışıp yüzünün bir kısmının morarması, üstüme çıkıp bastıran başka doktorlar ve onlarca kesi… Gidişat güzelse ve doktorun kolay olacağını düşünüyorsa karart gözünü ama benim çatım dar ve bebeğim iriyken verilmiş yanlış bir karardı. Şükür ikimizde sağlıklıyı tek tesellim bu ama şuan ikinciye hamileym asla normal yapmam
Mrysmg tlnm benim sancım çoktu ama açılmam ilerlemiyordu 16 saat sancı çektim ilk doğum olduğundan dolayı. Devletten özele geçtim 14 saati geçirdikten sonra. Son saatlerde sancım çoktu o yüzden her seyi sorma fırsatı edinemedim. Açılmam artsin diye kalçadan ve damardan iğne verdiler. Uzun süre beslenmedigim icin sekerli su verildi serum ile. Birde sancin gelince büyük ıkın dediler vajinadan mi damardan mi hatirlamiyorum bir ilac daha verdiler. Sonra açılma ve sancım baya hızlandı yarim saat 40 dk sonra suyumu patlattilar hic hissetmiyorsun zaten onuda. Açılmam 9du dogumhaneye giderken hatta yürüyerek gittim. Doğum yani ıkınmak bebeği çıkardığım o an benim için zor değildi sadece ikinirken nefesi toparlamak biraz zor oldu cok efor harciyoruz oda normal. Dogumda dogru ikinmanin önemini cok iyi anladım. Ikinmayi ogrenmistim arastirdim felan dogumda 5 6 nefeste yarim saat icinde gerceklesti. Bebek çıktıktan sonraki vucutta rahatlama hissini anlatamam. Sonra dikiş zaten oralara pek girmicem benim şansım yaver gitmedi 3 unite kan takviyesi aldim yani 1 seruma tekabul ediyor
elifinilki27 tlnm Tecrübemi yazmak isterdim ama linç yerim kadını neden korkutuyorsun falan diye o yüzden yazmicam inşallah sağ sağlim bebiş doğar
dddy tlnm ilk doğumum normal oldu zor olan sancı süreci gerisi şuan beni hiç korkutmuyor kesi atılırken uyuşturulmadı dikerken tamamen hissettim ama her doktor aynı değil elbette bu arada kesini asla hissetmiyorsunuz o sancıyla