Bebeğin anne karnında hıçkırmasının nedeni diyaframın kasılmasıdır. Bu kasılma ise solunuma yardımcı olmaktadır. Bu kasılmanın neden olduğu hıçkırık; bebeği doğumdan sonra yani rahim dışında solunumuna hazırlık yapmasını sağlar. Hıçkırık, bebeğin anne karnındaki amniyotik sıvısını yutması ardından başlar.
Benim minik erkeğim (30+2) cok hıckırıo 25 haftalıkkenden beri sabah akşamdı,şimdi gun ıcınde de maşallah kalp gıbı atıyor karnımda 2-3 dk boyunca.netten araştırdım nefes almaya hazırlık ciğerleri gelişiyormuş.ılk bebeğimde hıc hıckırık olmadı.31 haftalık doğmuştı ve gercekten cığerlerı hıc gelısmemişti.(cok üzdüler hamıleyken strese soktular) ben ce bu yuzden.ama allaha şükür bu bebeğimde daha ıyı hıssedıyorum.üzüleceğim stres olacagım durumda yok allahın ıZnıyle.doktorum erken doğum rıskın var ılkı erkwn doğdugu ıcn dedı ama ben gununde gelecegine ınanıyorum allahın ıznıyle sağlıkla.bi kan şekerim ve kanım çok düşük bayılcak dereceye gelıyorum onun harıcınde maşallah iyiyiz🧚🏻♂️ Bilmeyeniniz varmıydı bu hıckırık olayını?💁🏼♀️🤭😊