Öncelikle 3.normal doğumum olduğunu belirtmek isterim. İlk iki doğumum da gayet pozitifti ama bu daha bir güzel oldu.🧿 Ağustos sıcağı malum, zaten hamile değilken bile çekilmiyor. Tahmini doğum tarihimiz 17 Ağustos’tu ve bebeğim ne zaman gelmeye niyetlenir diye her an belirti yokluyordum. Diğer iki doğumumun başladığını hastanede tesadüfen öğrendiğim için evdeki yalancı sancıları takip edip acaba diye diye günlerimi geçiriyordum. Çünkü bebeğin doğmasına yarım saat kalaya kadar olan bütün sancıları, sıradan bir bebek kasılma hareketi olarak hissediyorum ben. 6 Ağustos sabahı akıntım hafif pembemsi renkte geldi. Diğer doğumlarımda hiç nişan görmemiştim. Çok heyecanlandım. Öğlene kadar iki kez daha aynı akıntıyı gördüm, sonra kesildi. Ama bunu gördüm ya, tamam, dedim bence doğum yakın. Tabii burada bir hafta önce nişanının geldiğini ama bebeğin doğmadığını yazanları da gördüğüm için ya ben de beklersem, dedim sonra. Evin içinde dolanıp duruyorum. Belirti yokluyorum sürekli. Sonra son iki gündür çok sık büyük tuvaletimi yapmaya çıktığımı fark ettim. Biraz araştırınca bunun da doğum habercisi olabileceğini gördüm. Belimde bir ağrı başladı gibi diyorum, emin olamıyorum. Karnım sertleşiyor mu ki, diyorum. Yine emin olamıyorum. Böyle böyle akşam ettim. Akşam yemeğinden sonra eşime “Hadi gel bir, devlet hastanesine gidip nst çektirelim.” dedim. Belki sancı çıkar. Normalde özel hastanede takipliydim. Sadece nst için devlete gitmek istedim. Saat 9 gibi acil kadın doğum servisine gittik. Nst’ye bağladılar. Hiç sancı çıkmadı. Doktor “Sancı falan yok ama 38+3’sün, gel bir de açıklık var mı bakalım.” dedi. Baktı 4 cm açıklık var. 3.doğum olduğu için her an her şey olabilir. Yatış yapmak lazım, dedi. Ama sancı yok, suni sancı vereceğim, dedi. Doğumu kendi hastanemde yapacağımdan, imza atıp çıkış yaptım. 4 cm açıklıkla suni sancı aldığımda oğlum 5 saat sonra doğmuştu. Bu yüzden acele etmek istemedim. Eve geldim. Banyo yaptım. Doktoruma mesaj attım. 2 saat sonra cevap geldi. Şehir dışındaymış. Yarın döneceğim, dedi. Buradan bir gol yedim maalesef. Sırf doktorumu değiştirmek istemediğim için dünya para verip o hastanede doğum yapacaktım. O hayal kırıklığıyla bir an devlete gitmeyi düşündüm. Sigortamızı iptalle uğraşmak gerekecekti. Göze alamadım. Saat 1 gibi kendi hastaneme yatışımı yaptık. İcapçı doktora haber verildi. Yatışım yapıldığında açıklık hala 4 cm’di. Düzensiz sancılar başlamıştı. 1 saat kadar kendi sancılarımı bekledik. Düzene girmeyince, doktor suni sancı verelim, dedi. Suni sancı takılır takılmaz sancılarım 122′lere çıktı ve hemen düzene girdi. Ben hala hissetmiyordum. Yürüyüş yaptık eşimle. 1 saat kadar yürüdüm. Ebe tekrar sancı ve açıklığa bakmak istedi. Sancılar aralıksız geliyordu. Açıklık da artmıştı. “Bu kız çok hızlı gelecek gibi.” dedi. Bebeğin başını çok düzgün yerleştiremediğini, yardım etmemiz gerektiğini söyledi. Doktor hanım geldi. Önce iki parmağıyla yaklaşık 10 dakika rahim ağzına dairesel hareketlerle bir şeyler yaptı. Sonra suyumu patlattı. Dayanılmaz sancılar o anda başladı. Hemen ıkınma hissim geldi zaten. 15 dakika sonra da bebeğim doğdu. Bu doğumumda kesi de yırtık da olmadı çok şükür.🙏🏻 En güzel doğumum buydu. Bebeğini kucağına alıp doğumhaneden yürüyerek çıkmak paha biçilemez. 🧿🙏🏻Rabbim bekleyen herkese nasip etsin. Sağlıkla kucaklarınıza alın bebişlerinizi.🌸 (Ekleme yapayım. Eşim de doğuma girdi. Bol bol fotoğraf çekti.😊)