Nusya317 5 temmuzda spinal sezeryan oldum süreç o kadar güzel ilerledi ki genel anestezi istememe rağmen doktoruma güvendim ve spinal oldum ameliyat esnasında normal olarak korksam da hiçte zor değilmiş dedim sakın korkmayın zaten bir cesaret ve enerji geliyor doğum öncesi, sezeryan sonrası 6. Saatte sondayı çıkarıp yürütüyorlar ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk kendine geliyor ve tuvalete çıkabiliyorsun bence, 2 gün alçak koltuklara otururken zorlandım 2 gün sonra kendime geldim eğilip kalkabiliyordum bile o yüzden pozitif olun dayanılmıcak bir şey kesinlikle değil iyi ki sezeryan olmuşum bile diyorum ☺️ Yanınıza kesinlikle depend alın çünkü aşırı bir kanama oluyor 3 gün, sonra lohusa pedi kullandım ben, göğüs kalkanı mucize bi şey (philips avent almıştım markanın farkedeceğini düşünmüyorum mutlaka alın ) lansinoh göğüs ucu kremi 10 ml yetiyor artıyor bile, min. 3 takım pijama koyabilirsiniz. Bir de doğumdan 1 gün önce göğüslerime soğan sürdüm ( soğanı ortadan ikiye bölüp göğüs ucuna kapattım hafif masaj yaparak) belki de o yüzden yara olmadı bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez mutlaka deneyin benim emzirme sürecim yarasız ve kolay başladı sadece doğumdan 3 gün sonra sızlamalar sertleşmeler oldu mastit gibi onu da süt sağma makinesi ile boşaltarak önledim. Bence mama biberon süt pompası ve emzik koymayın hem negatifi çağırmamak adına hemde ihtiyaç halinde hastanede kolay bulunabilecek şeyler Allah kolay doğumlar nasip etsin 😍🙏🏻