Sevgili anneler, biz doğduk .. Takip edenler bilir, doğum tarihimiz 25 Ağustos’tu ama biz hep 8’inde istedik 08.08 olması için.. Doktor terslemişti, asla olmaz küveze girer diye ama çok şükür, 2800 kg olarak dünyaya geldik.. ☺️ Rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu, inanın tarifi yok..
Gelelim doğumaaaaa..
Öğlen idrar kaçağı gibi gelen suyumla müşahade yatışım yapıldı, çünkü bebişin suyu olduğu kağıt testte çıktı..
Daha sonra nst bağlandı ve düzenli olarak 40-60 sancılar oldu.. Doktorumuz akşam 10da sezeryan alacağız dediğinde elim ayağım karıştı ne yalan söyleyeyim 😂 sonra da tabi korkular başladıııı..
Öncelikle sonda can acıtıyor sevgili anneler, sizi kandırmak istemem ama benim canım çok tatlı.. Yani yanma hissi oluyor çok ve sondayı takınca kontrol için elle muayene yapılıyor o acıtıyor biraz o kadar.. Sonda şişince hiç hissetmiyosunuz.. Giyinip ameliyathaneye gittik, tabiki çok gergin bir durum çünkü teksiniz.. Sedyeye alıyolar, batikonu falan karnınıza uyanıkken sürüyolar.. Önünüzde bir perde var, sonrası bol bol uyku.. Damar yolundan verilen anesteziyle bayılıyosunuz.. Bi uyandım asansörün önündeyim, herşey bitmiş.. ☺️
Evet karnınız ağrıyor, karnım ağrıyor diyerek çıktım ameliyathaneden ama en zor olanı öksürüğünüz oluyor ve asla öksüremiyorsunuz dikişler sizi engelliyor maalesef..
Odaya geldim hemen bebeğim geldi, ağrım sancım kesildi onun da ağlaması geçti.. Emzirmek için uğraştık damar yolum defalarca patladı çıktı yerinden vs vs ama işin pozitif kısmı ne biliyomusunuz, ben bunları asla ama asla kaldırabilecek biri değilim çünkü kan bile veremem ağrı eşiğim çok düşük..
Buna rağmen ben çok çok iyiyim bana güvenin, ağrınız oluyor ama ben ameliyat bitişinden 5-6 saat boyunca ağrı kesici istemedim düşünün o tarz ağrılar..
İşte rahminiz küçüldüğü için kasılmalar oluyor zaten rahim toparlayıcı serum veriyorlar o biraz ağrı yapıyor..
En korktuğum şeyler sonda çıkartma ve ilk yürüyüş..
Sondayı beni lafa tutup çıkardılar 😂😂😂
Ama sadece odada adım atın dedikleri ben koridoru turladım.. Evet değişik bir baskı oluyor ayağa ilk kalktığınızda kabul ediyorum ama öyle bağırtacak inletecek değil asla..
Büyük iş bitti, artık toparlanma vakti.. Bol dua edin, Allah herkesi bir avazda kurtarsın.. Korkmayın, öyle büyük ağrılarınız olmayacaktır .. Ben denedim, ordan biliyorum.. ☺️✋