Miniklerin_annesi67
Happy Kids te konuyla ilgili kakaloji 💩 diye bir kitap olduğunu ordan okuyup destek verdiğini bir anne yazmıştı birde çocuğun gelişimi kısmında şey yazıyor 2 yaştan itibaren ara ara gelişimi ile ilgili yazı bölümünde yazılar oluyor ya orda yazıyordu yani çocuklar kakanın bazen de çişin vücudunun bir parçası olduğunu düşünüp yapmak istemez tutarmış vücudundan parmağının kopması gibi algılarmış vücuttan ayrılan bir uzuv bir parça olarak görürmüş tuvaletini bunun için güzelce açıklamak ve öğretmek gerek zaten daha küçük zamanlarda öğrenen çocuklar çok farkında olmuyormuş farkındalığı başladığı zamandan sonra 2,5 3 yaş gibi alıştırıyorsak eğer tuvalete ki bizi çok iyi anladıkları bir dönem o zaman sevdirerek alıştırabiriz. Mesela çişini yapınca aferin sana bak pantolonunu ıslak yapmadın çişleri tuvalete gönderiyoruz, çişimiz tuvalete kakamız tuvalette artık kimse yapmıycak altındaki beze gibi şarkıları kendimiz çocukla söyleyerek veya sevdiği karakterleri sayıp niloya da çişini tuvalete yapıyor kral şakirde çişini tuvalete yapıyor Canan da çişini tuvalete yapıyor kimse pantolonunu ıslak yapmıyor benim prensesim yada prensim de çişini tuvalete yapıyor aferin sana falan gibi motive edici şeyler diyebilirsiniz bi başka şekli de mesela biz çişini yapınca yada kakasını hadi bakalım kokoşları evine gönderelim şimdi diyoruz bitince sifonu beraber çekiyoruz oda kokoşları evine göndermek için tuvaleti gelince söylüyor ve bence en önemli etkenlerden biri başta ödül ceza yöntemi yapmak ve biraz alıştıktan sonra başta her tuvalette yaptığında verilen ödülü sonrasında sadece kaka yapınca yada iki üç günde bir pantolonunu hiç ıslak yapmadığın iÇin sana ödül veriyorum işte başta çişini tuvalette yaptığın iÇin sana ödül veriyorum gibi neden ödül verdiğini de söyleyerek ödülle cezayla bi sistemle öğretmek mükafatlar ve cezalar bi şeyleri öğrenmede etkili yöntemlerdir çoğu zaman cezanın yada mükafatın ne olacağını çocuğunuza göre belirlemelisiniz ve bazen kazalar olabileceğini unutmayıp arada bir olan kasti yapmadığı zamanlarda aşırı tepki vermekten kaçınmalısınız başarılar umarım çabuk alışır ve bence lazımlık kullanmayın adaptörler daha hijyenik geliyor bana 🥰