pink_fairy Kızlar bir sorum olacak ben şimdi Memleketimdeyim haliyle kurbanımızı burada kestik ve büyük baş olduğu için etin birazını Kendimize bıraktık kurban günü kemikli kemiksiz hepsini tek tek buzdolabı poşetlerine koyup o günden beri buzlukta Ve sorum şu etimi başka bir memlekete çözülmeden nasıl götürebilirim veya nasıl gönderebilirim normalde Memleketten bize et geliyor otobüslen gönderirler ve miktarı az olduğu için termal çantaya koyup gönderiyor kayınpederim ama işte Buda biraz fazla olduğu için nasıl yapacağız bilmiyorum
umyahsen pink_fairy biz Balıkesir’den Şırnak a soğuk termoslar var ya onlardan alıp içine buz aküsü koyduk üç tane kıymalarımızı kuşbaşıları kemikli etleri poşetleyip koymuştuk buzluğa. Ordan çıkarıp soğutucu termosa koyduk gelene kadar buzları erimemiş ve birgün gece de yolda mola verdik
Raflesya pink_fairy Biz boş şişelere su koyup dondurduk bütün etlerimizi öyle getirdik 4-5 saatlik bir mesafeye altına üstüne yanına buz koy
pink_fairy Deletedmom52620 yani otobüsle 22 saat falan uçakla 2,5 ama uçakla asla uğraşamam yanlızım 3 çocuk bebek arabası falan ayyy🤣
Motheranddaughter Strafor köpüğün içine buz aküsü koyarak götürebilirsin ilaçlarda öyle taşınıyor bit yerden bir yere bizde memleketten etleri o şekilde getiriyoruz aküden bir kaç tane koyuyoruz tabi
Deletedmom52620 pink_fairy ayyy çok uzakmış bende 3 4 saat var sanıyordum ona göre diyecektim 🤣 neyse Allah yardımcın olsun belki benden daha iyi bilen biri çıkar 😂😂😂 neyse üstte kalsın bari 😂😂😂
OksijenliSu pink_fairy Yine arkadaşların dediği gibi strafor köpük kutu bulup içine kuru buz koyuluyor. Genelde dondurmacılar dondurma gönderirken yapıyorlar.
Nskyhn pink_fairy termal çantanın içine buz tanklarından bir sürü koyun 500 ml pet şişelerde buz yapın, bı de soğuk su torbası var onunda içine koyun yani ne var ne yok her şeyi doldurun
Armess_loya Otobüsün dolabına koy getir canım, içine de buz kalıpları koy bırazınıda termal çantaya yaparsın artık, koca dana kesilip gitti yaa 😬😬gelmesi de ayrı mesele, Allah kolaylık versin canım🌸 rahmetliyi bozulmadan halledin insallah 😬😂😂
Oslemasel pink_fairy eczanelerde strafor koliler koliler oluyo ücretsiz veriyorlar, bazı marketler de satıyor. Biz Trabzon’dan Antalya’ya otobüsle yolladık, değil çözünmesi. Ekstra bir gün daha dışarda bekletti buzu açılsın da kıyma yaptıralım diye. Hava almayacak şekilde kapağını iyi koli bandıyla banylayın. İçine. Buz bile koymanıza gerek yok. Bi bu şekilde 40 kilo göndermiştik.
-Papatya- pink_fairy zamanında bende götürüyordum cnm. Akşam saatlerine bilet alırdım akşamları falan daha serin olduğu için ve kola şişelerine su doldurup buz haline getirdikten sonra etlerin yanına altına üstüne koyardım öylelikle bir şey olmadan götürürdüm