Kızlar öncelikle merhaba hepinize biz bugün 4 günlük olduk elhamdulillah biraz toparlanmışken hikayemi yazmak istedim burda hep okurdum sıra bana hiç gelmicek sanardım ama bizede nasip oldu cok şükür🌺 Öncelikle 4 Temmuz persembe gunu kontrolümüz vardı 38+4 haftalıktık son 1 haftadır su azlığı sebebiyle yakın takipteydik. Kontrolde bu sefer yine suyun sınırda olduğunu ve doktorumuz artık neredeyse hiç kilo almıyor ve hareketleri iyice azaldı deyip doğumu başlatalım haftan gayet iyi dedi ben tabi her zamanki gibi eve geri döneriz diyordum yatış verince biraz ağladım heyecandan ailem beni sakinleştirdi ve yatış işlemlerini yaptık. İlk 4ü gecesi nst yakın takibi yaptık bebek hareketleri kontrol ettik. Bu arada bebeğim 28. Haftadan beri baş aşşagı ben normal doğum cok istiyorum ama asla ne sancı geliyo ne açıklık var 1-2 haftadır 1 cm açılma öylece kalmıştı. 5 Temmuz cuma günü oldu doktorum sabahtan tekrar açıklığa baktı yine 1 cm ve bende asla sancı yoktu. Doktorum bebek hareketi azlığı olduğu için aslında en başından sezeryan yanlısıydı ama ben normali cok istiyorum diye bana denetmek istedi ve sabah 9da artık suni sancım takılmıştı. İlk başlar güzel gidiyordu aynı zamanda nst bağlıyım sancım 50-70 arası gidiyordu bi zaman sonra arttırdılar ve ben artık nstde sancıyı pek karşılayamıyordum Ağrı cok şiddetleniyordu. Ayaktayken bi sorun yok kızlar gerçekten kolay oluyor ama yatarken gerçekten zormuş. Tabi herkesin acı eşiği durumu farklıdır bende böyleydi. Neyse artık 3 saate yakın olmuştu ve sancıyı biraz daha arttırdılar ama ebeler başımda bi telaşlandı böyle bana söylemiyorlar noldu diyorum nstye bakan gidiyor en son biri doktorun gelecek şimdi bilgi verecek dedi bekliyorum neyse doktor geldi nstyi bana anlattı benim sancım 100lere çıkıyor ve kızımın kalp atışı yere çakılıyordu sancı geçiyo kalp atışı düzeliyordu böyle giderse suniyi kesip beni acil sezeryana alması gerektiğini söyledi bebek strese giriyor ve bunu asla istemiyoruz gel açıklığına bakalım karar verelim dedi beni çatala aldı ve korktuğum şeyi söylemişti açılmam o kadar sancıya rağmen asla ilerlememişti 1cm dedi ben yine başladım ağlamaya sezeryan olucam diye doktorum beni kırmamak için biraz daha deneyelim ama kalp atışı böyle giderse artık sezeryan dedi gitti. Ben sancı çekmeye devam ediyorum ama artık sancılara dayanamamaya başladım sancı geldikçe ben bağırıyorum Buda bebeği cok kötü etkiliyor tabi kalp atışı düşüyo ebeler doktora haber verdi doktorum benimle ailemle eşimle konuşup o dakika ameliyathane arandı beni acil sezeryana alacaklar tabi ben yine başladım ağlamaya cok korkuyordum ebe kızlar felan beni rahatlatmaya calısıyo Allah razı olsun onlardan. Sonda takılacak cok korkuyorum ebeye dedim uyuşunca taksak dedi ameliyathane cok kalabalık erkekler felan ben takayım bak hiç acimicak felan o ara taktı sondayla ilgili de şunu söyliyim kızlar takarken aman aman bi acı yok sadece takınca bi yanma hissi kalıyo sizde o insanı huzursuz ediyo ama hemen ameliyat başlicak ve uyuşcan için bunu cok kısa süre cekiyorsunuz yani sondadan korkmayın. Neyse her şey tamamlandı ameliyathaneden haber geldi gidiyoruz dediler sedyeye yattım ve doğum salonunun kapısından ailemin yanından geçip aşşagı ameliyathaneye inecektim kapı açıldı annem eşim babam ablam ya o anı size anlatamam ben ağlıyorum onlar bana destek olmaya çalışıyor ama herkes duygulu ve şaşkın o an çok başkaydı. Neyse ameliyathaneye girdik beni öyle güzel bi ekip karşıladı ki Allah hepsinden razı olsun. Beni hemen masaya aldılar ve muhabbete başladılar işte nerelisin kızın mı olacak bilmem ne bi şeyler soruyorlar bana 😅 O an gerçekten bu cok önemli beni çok rahatlattılar sonra hemşire dedi spinal iğneni vurucaz hiç acimicak merak etme deyip beni eğerek omuzlarımdan tuttular. Kızlar bu iğne asla acımıyor asla damar yolu 10 kat daha çok acıyordur o kadar yani 😅 neyse iğne vuruldum beni yatırdılar ayaklarımdan yukarı bana bi sıcaklık vurdu başımda anestezi uzmanı var ona sürekli diyorum ki sanırım ben uyuşmadım adam diyor ki imkanı yok kaldır bakalım ayağını dedi ben kaldıramadım tabi 😅 Sonra doktorum geldi hep beraber muhabbet ediyoruz anestezi uzmanına diyorum ki ayağımı kaldıramadım ama karnım uyuşmadı galiba nolur beni kesmeyin diyorum o ara kızımın ağlama sesini duydum anam beni çoktan kesmişler Ya😅😅 Allahım bu nasıl bi şey diyorsunuz önümdeki setin üstünden doktorum bana kızımı gösterdi ben başladım ağlamaya 5 Ağustos saat 13:27 Beren linam dünyaya gelmişti hemen silip sarıp yanağına getirdiler öptüm kokladım yanakları o kadar sıcak o kadar yumşaktıki ya bu sevginin aşkın bi tarifi orda dedim ki Allahım sen çok büyüksün inşallah isteyen herkese rabbim bu duyguyu yaşatsın annesi götürmemiz lazım dediler kızımı götürdüler. Kızımın doğması ilk 5 dakikaydı sonraki 25 dakika benim dikilmemdi yani yine muhabbetle birlikte ameliyatım tamamlandı cok şükür ve beni de odama çıkardılar. Bi geldim herkes bana bebeğin cok tatlı diyor ben odaya gelene kadar ağlamış minnoş kızım göğsüme verdiler sustu hemen🥺 ilk 4 saat cok iyiydi uyulukluk olduğu için tabi acı yok bi şey yok 😅 Bu arada hemşireler geliyo dikişlere bastırıyor kanama kontrolü felan yapılıyor hemen serumlar felan takılıyor. Ve işte geldik zurnanın zırt dediği yere tek hassas olduğum yer ilk kalkış. Kızlar hiç korkutmak istemiyorum sizleri ama mantıkende bakınca yeni ameliyattan çıkmışız yani tabi biraz acı hissedicez ilk beni kaldırdılar dediler asla yukarı aşşagı bakma karşıya bak bu arada bide korse satın aldık hastaneden bu harika bi şey kesinlikle hastanenizde yoksa bunu bi yerden edinin cok rahatlattı beni ilk yatağa oturdum körsem takıldı ve işte ayağa kalkmak ablam ve eşim koluma girdi kalktım ve gözlerim karardı nefesim gitti bi an dediğim tek kelime beni hemen geri oturtun oldu. Geri oturdum biraz ve kalkıp yürüdüm bu sefer ameliyat acısı ve gaz insanı cok acıtıyo gazınız çıktığı zaman o kadar bi acı yok bütün gece belli aralıklarla yürüdüm yürüdükçe gaz çıkardım ve rahatladım kesinlikle cok yatmayın. Yarın dahası günü de gazım çıktığı ve yürüyebildiğim için taburcu olup eve geldim. İlk 3 gün yalan yok zorlandık ama bugün 4. Gün ve cok iyiyim çok şükür acı tabi biraz daha var ama Allah’ın izniyle geçecek inşallah. Baş ağrım çok vuruyo o beni zorluyo ama ölmedim ama ayaktada değilim oluyorsunuz yani😅 Ama kızımı emzirmek için kucağıma alıyorum bütün acım geçiyo hemen❤️ Neyse aşırı uzattım sorusu olana yardımcı olurum seve seve biz Happykidse geçiyoruz kızlar rabbim hepinize hayırlı güzel doğumlar versin inşallah kendinize iyi bakın❤️