Nurella00 😔 ahh üzüldüm gerçekten yaşayan biri olarak. Tam anlamıyla yeni geçti diyebilirim. Ben 1 kere paranit ilaç kullandım doktorumun onayıyla. Ama paranit 7 gün sonra tekrarlamak gerekiyordu kızıma tekrarladım fakat ben 1 kere daha kullanmak istemedim. İnternetten araştırdığım yöntemleri günlük olarak yaptım ara ara da korktuğum için devam ediyorum. Bunları yazayım size de öncelikle gratisten çay ağacı yağı aldım 17 TL gibi ücreti var. Birde evde hindistan cevizi yağı vardı oda çok işime yaradı.
Yaptıklarım,
*3 kaşık zeytinyağına 5 damla çay ağacı yağı karıştırıp saç dipleri ve uçlarına bolca sürüp poşetle hava almayacak şekilde kapattım. Ertesi gün bit tarağı ile tarayıp yıkadım. Banyo sonrası tekrar tarayıp kontrol ettim.(beyaz örtü üstünde)
*Sirkeyi kaya tuzu ile kaynatıp fısfıs boş şişeye koyarak saç dibinden ucuna kadar sıktım. Poşet ile kapatıp 3-4 saat bekledim hem duşa girmeden hem de çıkınca yine taradım. Bu uygulama ise saçtaki sirkelerin saçtan kolay ayrılmasını sağlıyormuş, ben çok faydasını gördüm.
*5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağına 1 tatlı kaşığı çay ağacı yağı ekleyip saç dibinden ucuna kadar sürdüm. Poşet ile kapatıp ertesi sabah yıkadım. Yine öncesi ve sonrasında saçımı bit tarağı ile tarayıp kontrol ettim.
Ama bunların yanında en önemlisi saçın hergün biri tarafından kontrol edilip sirkelrden arındırmak. 1 tane sirke kalırsa yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra yumurtluyor ve en başa satarsınız. Umarım yardımcı olurum, sevgiler.