Hamileliğimin başından itibaren kullandığım uygulamaya birgün doğum hikayesi atar miyim demiştim şükür o gün de geldi 😇
5 Ağustos Cuma günü saat 13:03 geçe kızım dünyaya gözlerini açtı 🐣
39+4 ile Ankara’da Gazi hastanesinde planlı sezeryan doğumum gerçekleşti.
### Sezeryana karar verme surecim :
39 planlı sezeryan için çok geç tabiki sebebi normal gelmesini bekliyorduk çünkü 35 den itibaren sancılarım ve kasılmalarım vardı ama bir türlü açılmam yoktu. Her kontrolde uyarıcı verdiler ama fayda etmedi. Bebeğim de 3 buçuk kilonun üstüne çıkıyordu bu da normal doğumu zorlaştıracak etken olmaya başlamıştı 4 kilo ve üzeri sezeryana girecekti 40 li haftaları bu yüzden bekleyemezdik suni sancı vererek normal doğumu başlatmak açılma yaratmak istediler ama benim çocukken geçirdiğim bir kalp deliği operasyonum vardı bu yüzden dolayı kalbimi suni sancı ile yormak istemedim. Planlı bir şekilde sezeryana karar verdik.
### Hastane
Gazi hastanesinden başından beri çok memnundum poliklinik hastasıyım hocalar 3 ayda bir değişiyordu en memnun kaldiklarim Mert hocaydi hastaneye kanama ile gelmiştim ozman o vardı ve doğumuna da o girdi. Hastane tabiki eski bir hastane ama donanimi eksiksiz bir hastane ilerleyiş güzel hastalara ayrılan vakit uzun ve verimliydi. Taramalar vs herşeyimi burada yaptırdım ben memnuniyet açısından gayet memnun kaldım
### Doğum sureci
Sabah 7 de giriş yapılması için çağırdılar sıraya aldılar sıramı bekelrken odamı gösterdiler nst mi çektirip beni doğum için hazırladılar tekli odada kaldım bu sebepten dolayı eşim doğuma girene kadar ve doğumdan sonra da hep yanimdaydi hasta ziyaret saati yok genelde erkek alınmıyor beş on dk ziyaretlere izin veriliyor ama tekli odada eşin kalmasina müsade ediliyor. Tekli idalar için önceden gün planlamak daha doğru olur genelde kalmıyor herkes istiyor planlı olunca da bir ücret oluyormuş ama hiç sirmadim çünkü annem hastane personeli olduğu için personel yakını insiyatifinden yararlandım. Doğum saatim geldiğinde beni dogumhaneye götürdüler birkaç soru sorulduktan sonra beni yerine oturttular doğum odası tek bir oda bim boş geniş ve serindi yanıma anestrziyi yapan doktor geldi beni ince bilgilendirdi spinal olacağını söyledi ve daha sonra anlata anlata (şuan temizliyorum şuan masaj yapıyorum iğneyi yapcam vs diyerek) ignemizi yaptı çok ince küçük bir batma hissettim okadar hemen yatırdılar ve üstümü kapattılar aşağıya dair hicbirsey göremedim sonda uyusukken takıldı başımda anestrzi doktoru beni sürekli konuşturmaya çalıştı sohbet etti havadan sudan sadece sana dokundujlarini hissedersin ama acı hissedemezsin merak etme belki bastırıp bebeği çekerken biraz fazla dokunma olabilir o zamanda sakın panik yapma yine acı ilmauacak dedi ve gerçekten de hiç bir acı hissetmedim hatta 15 dk içinde bebeği aldılar ben ameliyata başladıklarını doktorun şuan bebeği çekeceğiz dediğinde anladım o zamana kadar farkında bile değildim 🤭 bebeğimi cikardilar gosterile ve daha sonra dikiş topama işine gectiler o arada da bebeğin tedavisi yıkanması yapıldı bwnimo aşama biraz zorlu geçti çünkü kanamami durduramamislar birkaç hoca arandı apar topar geldiler dışarıda onların koştuğunu gören ailem biraz panik olmuş bana bunları söylemediler ama başıma ususmelerinden ben de korktum ama işin ehli insanlardı hemen hallettiler dikişi de inç ebir çizgi olarak atmışlar beni digumhaneden cikardiklarinda korkunun verdiği bir titreme vardı saolsun oradaki doktorlar beni sakinleştirmek için herşeyi yaptılar sıcak hava borusu tuttular korkulacka kadar birşey olmadı şuan iyisin vs diye dinginlediler sonra odama götürduler. Carsafimdan tutup beni yatağıma geçirdiler iki baya personel geldi hemen beni temizlediler üstümü giydirdiler. Sonrası da zaten malum uyusuklugum yavaş yavaş gitmeye başladı biraz biraz acısı çıkmaya başladı anestezi doktoru her 3 saate bir su kahve çorba katı gıda şeklinde yemek düzenini söylediler 9 saatin sonunda beni ayağa kaldırdılar ve bil bol yurumrmi söylediler ilk başta vok zor oldu başım gözüm dondu ama zamanla zamanla onu da yaptım destekle kalkıp kendim yuruyordum bugün mesela desteğe gerek bile duymuyorum sonrasi ağrı kesicilerim yapıldı iğne olarak hap olarak işte tansiyon nabız kan alma vs drrken sonda uyuşukluk gittikten sonra çıkarıldı acıdı mi ufacık minik bir sızı oldu okadar saolsun doktor hafif davrandi . Omuzlarım çok ağrıdı o da nefes almami çok zorladı batıyordu alırken anestrzinin etksiymis agridikca ağrı kesici vurdular. Sezeryan olduğum için sütüm gelmedi biraz mama takviyesi yaptılar ama yavaş yavaş o da gelmeye başladı şükür 🤲🏼 şuan evimizdeyiz kızımla birbirimize alışma sürecinde yüz biraz ağrım oluyor haliyle ama gececek ❤️
### Hastane çantası
Kızlar şunu söylerim normal bilemem ama ben bir gecelik iki de düğmeli pijama almıştım geceleik can kurtarisim oldu hem doktorların kontrolleri için hem de kendi ihtiyaclarim açısından emzirme düğmesi olan bir gecelik dışında başka hiçbirsey giymedim keşke geceliği iki atsaymisim dedim hatta pijamalar geldiği gibi geri gitti.
İhtiyacıniz olur mu bilmem yine ama bbiberon depent emzik gibi birçok şeyi de hiç kullanmadım. Bebek içinde iki adet hastane çıkış seti yeterli oldu sadece zibinlarini giydirdim hem hava sıcaktı hem de hastane
Benim anlatabileceklerim bukadar atladiklarim bahsetmediklerim olabilir sizin dorulariniz varsa sorabilirsiniz burada güzel bir serüvenim oldu ve güzellikle sonsuz oldu inslalah sizler de sağlıcakla yavrularımızı kucaginiza alırsınız Rabbim herkese bu duyguyu tatdirsin 😍