Hamileliğim başlar başlamaz herkesten duyduğum eğer çatlak oluşumuna yatkınsan ne yaparsan yap çatlayacaksın lafıydı..ergenlik döneminde basenlerim kalçalarım dizlerim kilo aldığım için çatlak doluydu, çatlak oluşumuna yatkındım yani ve o zaman hamilelikte de çatlayacağım diye kodladım..yine de en azından az çatlayayım diye elimden geldiğince nemlendirdim, neler yaptığımı devamında yazacağım detaylı şekilde..hamilelik boyunca toplam 11 kilo aldım, 38.haftada acil sezeryana doğum yaptım, şu an karnım 4 aylıkmış gibi bile kalmadı rahmim kaldı bi tek ve sonuç sıfır çatlak..ne karında, ne memelerde..basen ve bacaklarımda da yeni hiç çatlak oluşmadı..🙏 benim gibi çatlak oluşumuna yatkın kişilere faydası olur belki diye yazıyorum..
Öncelikle 10 haftalıkken lierac ve badem yağı kullanmaya başladım..sabahları lierac sürüp( yağlı his bırakmıyor günlük kullanımı daha kolay) gece yatmadan önce badem yağı kullandım. Ama badem yağı göbeğimi çok kıllandırınca onu 16.haftamda kestim. Her duştan sonra daha ıslakken tüm vücudumu bebe yağıyla yağladım. Badem yağı yerine madecassol kullanmaya başladım..Herkes 34-35 haftalıktan sonra birden çatlayacağımı söylüyordu ki 32.haftam gibi göbeğim çok kaşınmaya başladı..Havalar da sıcak olduğu için günde 2-3 kez duş alıyordum bazen 4 her duş sonrası dalin in büyük boy bebe yağını iyice sürüyordum ıslakken..kaşıntı hissettiğim her an ya lierac ya da madecassol (katı kıvamlı olduğu için önce göbeğimi hafif ıslatıp öyle sürüyordum) kullandım. Günde en az 3-4 litre su tükettim ve 14. Haftamdan sonra her gün 45dk-1 saat yürüyüş yaptım. Kilo konusunda da aldığım kilonun neredeyse tamamını 27.haftama kadar aldım, ondan sonrasında doğuma kadar sadece 1 kilo aldım (yemediğimden de değil bu arada, son bir ay hiç dikkat edemedim, tıkınırcasına da yediğim oluyordu sadece proteine ağırlık verip hamur işi falan çok tüketmemeye çalıştım)..Sonuç itibariyle sıfır çatlakla tamamlandı gebeliğim..Nacizane deneyimim kendinizi asla şartlandırmayın, ve zaten çatlayacağım diye boşvermeyin, sürekli her kaşıntı hissettiğinizde nemlendirin, bol bol su için ve hareket edin..Yürüyüşün de şu şekilde katkısı olduğunu düşünüyorum, her gün yürüdüğüm için göbeğim hiç yağlanmadı, sadece top gibi rahmimin şekli görünüyordu, yağ her zaman daha çok yer kapladığı için hareketsiz kalırsanız göbeğiniz yağlanır ve karnınız daha çok büyümek durumunda kalır bu da çatlak riskini arttırır..Herkese az çatlaklı sağlıklı doğumlar diliyorum ☺️